Nothing to see here

Hey there!

A few websites have linked my silly blog! I suggest you go and follow my facebook page instead since I don´t update here right now...and feel free to click the "like"-button ;)

 

Also, check out my new website (which will have a blog soon)!

xoxo

Jannike

18.02.2014 kl. 13:13

Making of - video

God Morgon!

 

12.02.2014 kl. 08:30

mera mera mera

Hejsan

Kom hem från Stockholm i natt...har spelat in 2 nya sånger varav den ena är tredje singeln! CAN´T WAIT! Fairy tales är liksom bara början, jag är så sjukt ivrig över de följande singlarna! Massor med jobb kvar och det är ju inte alls dags ännu men..ååh!!

 
The best is still to come!
 
11.02.2014 kl. 20:43

My first musicvideo!

Hej gullungar!

I fredags släpptes äntligen min första singel på engelska I don´t believe in Fairy tales! Herreguuuud så vi har jobbat hårt och länge bara inför den här ena låten! Så mycket tid och pengar, vill int ens tänka på det..

Responsen har varit otroligt bra, låten var med i Nöjesfredags skivråd och fick superbra kritik. Jag var även gäst i studion lite senare och talade om karriär och allt möjligt med fina Hannah och Jukka!

Fredagsfina!

Sedan sprang jag över till Radio Extrem och var gäst i programmet Stiftelsen. Sjukt roligt, det blev en lite annorlunda intervju med mycket skratt och historier..

Roliga flickor!

På kvällen blev de en liten utgång med mina fina låtskrivare Niklas och Paul. Mitt team är det bästa i världen! <3 Nu kör vi!

And the video.. inspelad delvis i Grekland i somras..

Ifall någon vill köpa singeln finns den på iTunes och även på Spotify under Jannike - I don´t believe in Fairytales!

 

Nu är vi  Stockholm och skall banda in en ny låt! Ha det bra bästa ni!

09.02.2014 kl. 12:45

Singelrelese

Hej! 

Har skaffat en padda nu och hoppas på att det kunde underlätta bloggandet.. Men nej. Det går inte att sätta in bilder på ratata via en padda så dit for de :( p.s sinkkun släpps på fre! 

03.02.2014 kl. 14:38

Teaser

Hej hopp!

Dagarna går. Allt händer samtidigt och sen lite till. Crazy mycket med karriären, nu är det full fart på. Nedan lite smakprov. O snälla gå o gilla min artistsida Jannike official

 

20.01.2014 kl. 14:43

Och så några till..

Det är många som undrar hur keikkorna med Finlands Lucia går till. Är alla med på allt? Är jag med på allt? Eftersom tärnorna är så många och det inte behövs alla flickor på all keikkor har vi ett system där de delar på keikkorna. De kör ett pass, oftast en hel dag, och körs från plats till plats i Lussebilen. Jag är med på de keikkorna där det behövs ackompanjemang. Elin är såklart på alla keikkor :)

Dagarna efter Kröningen är som mest galna..

Dagen efter Kröningen, på lördag, vaknade jag sjukt tidigt igen för att fara efter min efterlängtade finis från flygplatsen, som varit i Kina hela veckan.. :) Senare hade vi keikka på Barnfesten i Hanken, vår lämppäre var Mamma Mu ;)

Obligatoriskt gruppfoto i en trång korridor innan ingång..

Följande dag, söndag, var det dags för Luciamarknaden, där vi sjöng utomhus. Utan snö, snyft..

 

The Black tärna tog tillfället i akt och sjöng med..

Måndag var det dags för sista keikkan med hela kören. Muntra Musikanterns dubbelkonserter i Tempelplatsens kyrka.

Mellan konserterna gick vi på pizza och var (för) mätta och belåtna inför andra keikkan!

Stämningsfullt att stå och vänta till Muntra Musikanters vackra toner.

Muntra Musikanter hade även en konsert följande dag, tisdag, där ett mindre gäng uppträdde.

 

 
Under väntetiden före denna keikka informerade Elin oss om att måndag kommer först. Sen tisdag osv..
 
Onsdag! Det väntade presidentbesöket! Förra året kom Niinistö liksom bakvägen in i rummet och jag som satt färdigt "på scen" fick en sådan chock då han hälsade på mig redan då (med Halonen brukade vi göra det efteråt) att jag int ens hann stiga upp. Så min mission var att iskallt och oberört stirra rakt frammåt då paret igen kom från samma håll. Success!
 
Obligatorisk selfie före mötet med presidenten!
 
Efter sången var det som vanligt litet smalltalk och glögg och än en gång var paret såå förtjusande och imponerade oss verkligen med sin nästan perfekta svenska!
 
Detta var sista keikkan för min del innan jul. Minns att jag rusade iväg till skolan jag jobbar i och repade inför julfesten som var samma kväll. Sedan var det minsann jullov för musikmagister!
 
Ett sista enlägg om bland annat avslutningen lite senare!

 

12.01.2014 kl. 15:23

Luciadagen 2013

Nåja, så här en månad senare är det kanske dags att skriva lite om Luciadagen..

Dagen började som vanligt omänskligt tidigt med träff kl. 5.30 i Min Morgons studio. Som tur har man så mycket adrealin att tröttheten blir en bisak. Flickorna sjöng live helt sjukt bra men i tv:n var det lite lustigt mixat och en aning i obalans...men men..

Min Morgon har nog aldirg haft så här många unga tjejer på besök :)

Vägen in till studion...

Sedan var det dags att fara vidare till Forum och Aktia där en massa folk väntade på att få sen Elin och flickorna.

Fantastisk akustik!

Sedan var det dags för följande direktsändning, nämligen Stora Smedjan, YLE. Live-uppträdande för Yles personal samt direkt sändning i Radio Vega.

Fullsatt sal..

Sedan följde det några keikkor i Folkhälsans olika hus i Helsingfors och Esbo..fullsatt överallt som vanligt.

Lunch och lite häng... då kom tröttheten ikapp oss och vi blev en aning slöa..

Runt 15 var vi framme i DOMKYRKAN och övade med mikrofoner osv..

Jag var otroligt nervös denna gång men visste att vi har övat tillräckligt och väldigt noggrannt. Programmet var på plats, nu var det fast i tekniken. Förra året blev det rundgång mitt i vår nya sång. Tidigare år har det mixats ut väldigt konstigt ut i tv:n.

 

För att undvika detta var jag verkligen en pain in the ass med både kyrkans tekniker och Yles personal. Men det var värt det. För första gången lät tv-sändningen  ens någorlunda nära sanningen, så som det lät i kyrkan. Tummen upp för Yles tekniker som dessutom ringde mig på kvällen då programmet hade sänts och frågade om jag var nöjd!

I o med att Thomas Lundin och jag gett ut en singel i samarbete med Folkhälsan och Luciakören var vi bokade att uppträda med sången i kyrkan.

Summa summarun så gick allt bra och som sagt var jag faktiskt ganska nöjd med tv-soundet denna gång. Aldrig blir det som live, men en klar förbättring!

Finaste tärnisarna gick glatt ner för Domkyrkans trappor och ut på den vanliga kortegerundan för att vinka till tiotusentals folk!

Finaste tärnisarna <3

En av de bästa Luciadagarna under min tid, tusen tack alla, en magisk dag!

 

 

12.01.2014 kl. 14:48

Hej Hencca

"Lär dig blogga människa" stod det i ett argt whazapp från Europa :)

Jo, kära assare, du är ej den enda som påpekat denna bloggs död. Men den var bara i ide lite, vintersov bort julstressen. Jag kommer att skriva om Luciadagen och alla keikkor ännu, (typ imorgon) för jag vill ju ha det dokumenterat <3

Nu måste jag fortsätta jobba med en annan sak, spännande spännande saker har hänt/händer. Nu är det no turning back!

På lördag har vi Lucia-avslutning :( Gruppkramen från förra årets avlsutning <3

08.01.2014 kl. 22:00

Stocks

Hej hej på er! Hopps, trodde jag hade tidsinställt alla mina Lucia-juttun med det hade jag visst inte.. :)

Nå, har ju mycket tid på båten ikväll, bär av til Stockholm med bil så inte brist på dötid precis..

Nu skall alla klappisar inhandlas med våld!

20.12.2013 kl. 15:47

Fattar ni??!?

Att min sångexamen gick nästan strålande! Jag fick ett jättebra vitsord vilket var en väldigt stor överraskning då jag påriktigt tvivlade på ifall jag en skulle få godkänt efter så många motgångar! Har alltså kämpat med detta i ååår.. alltid har det hänt något, jag har blivit sjuk flera gånger och varit utan lärare osv..trodde aldrig denna dag skulle komma. Hejdå klassisk operasång, see u never! Eller ja, kanske nångång..

Så här livrädd var jag innan examen..

 

P.S. Jag har typ 1 miljon tidsinställda inlägg nu om alla Lucia-keikkor så skärpning är på gång..

Jag vill absolut dokumentera allt vi är med om, för eget missbruk.

 

17.12.2013 kl. 10:54

Alldeles ljuvligt

Hade en helt härlig Luciadag igår. Kommer att sätta bilder senare, måste ta in allt först. Hela veckan har varit stor och innehållit mer känslor än någonsin. Håh, allt är annorlunda nu!

 

Hörs senare, finis är hemma! <3

14.12.2013 kl. 13:43

Lussebloggen

Hej!

 

Fullt ös på här, hinenr knappt borsta tänderna.. :) Mycket med Finlands Lucia, mycket med andra julfester där det ska spelas, mycket med allt..

Blir en spännande Kröning detta år då jag skall vara både dirigent/piansit och artist...men men..det skall nog gå bra!

Imorgon händer det något som gör att jag är så nervös som jag ALDRIG i hela mitt långa vana musikerliv varit! Och om det går vägen kommer det att betyda så mycket och ååår av en hemsk börda kommer att vara över! Så håll tummarna för mig imorgon kl 15.45 ok??

Vi satt btw ut förra årets Lucia-låt på youtube här o dagen! Attans vad stolt jag blir, så sjukt bra låt om man nu får säga det själv! :)

 

 

10.12.2013 kl. 14:01

Hemma hos Finlands färskaste Lucia

Eftersom vi råkar befinna oss i Ekenäs pga keikka igår så passade vi såklart på att titta in i Cafe Gamla Stan där ingen mindre än Finlands Lucia Elin serverade oss glögg och pepparkaka.

Sedan kollade vi lite på årets repertoar och bestämde hennes solodelar osv...Imorgon får hon träffa sina fina tärnor då vi har en extra övning.

Mitt i allt kom dessutom Benny Törnroos in. Han har ju ett populärt radioprogram som heter Fonden och han avslöjade att vi borde lyssna på måndag kl 18..  ;)

 

 

Mr. Låtskrivare ville såklart också ha en bild med Finlands Lucia 2013!

30.11.2013 kl. 17:20

Hjälp mig!

Hej!

Jag är på jakt efter ivrig sömmerska och/eller stylist som brinner för att ta fram artistkläder och olika lookar.

Typ sånhäna extravaganza klänningar tänker vi oss:

 

Nån som är up for it? Maila mig asap!

30.11.2013 kl. 15:42

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com