Fattar ni??!?

Att min sångexamen gick nästan strålande! Jag fick ett jättebra vitsord vilket var en väldigt stor överraskning då jag påriktigt tvivlade på ifall jag en skulle få godkänt efter så många motgångar! Har alltså kämpat med detta i ååår.. alltid har det hänt något, jag har blivit sjuk flera gånger och varit utan lärare osv..trodde aldrig denna dag skulle komma. Hejdå klassisk operasång, see u never! Eller ja, kanske nångång..

Så här livrädd var jag innan examen..

 

P.S. Jag har typ 1 miljon tidsinställda inlägg nu om alla Lucia-keikkor så skärpning är på gång..

Jag vill absolut dokumentera allt vi är med om, för eget missbruk.

 

17.12.2013 kl. 10:54

Alldeles ljuvligt

Hade en helt härlig Luciadag igår. Kommer att sätta bilder senare, måste ta in allt först. Hela veckan har varit stor och innehållit mer känslor än någonsin. Håh, allt är annorlunda nu!

 

Hörs senare, finis är hemma! <3

14.12.2013 kl. 13:43

Lussebloggen

Hej!

 

Fullt ös på här, hinenr knappt borsta tänderna.. :) Mycket med Finlands Lucia, mycket med andra julfester där det ska spelas, mycket med allt..

Blir en spännande Kröning detta år då jag skall vara både dirigent/piansit och artist...men men..det skall nog gå bra!

Imorgon händer det något som gör att jag är så nervös som jag ALDRIG i hela mitt långa vana musikerliv varit! Och om det går vägen kommer det att betyda så mycket och ååår av en hemsk börda kommer att vara över! Så håll tummarna för mig imorgon kl 15.45 ok??

Vi satt btw ut förra årets Lucia-låt på youtube här o dagen! Attans vad stolt jag blir, så sjukt bra låt om man nu får säga det själv! :)

 

 

10.12.2013 kl. 14:01

Höstlista

1. Beskriv din höst i tre ord.

Busy, spännande, livsavgörande

2. Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Känslan av ny start, nya jobbgrejer (alla år ser olika ut för mig), Lucia..

3. Hur höstmyser du?

Denna höst har det blivit en tradition att koppla av med en svensk deckarfilm, typ Beck och Wallander, dricka te och kramas <3

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?

Hmmm.. tänd ljus, pussas och var glad..

 

Hur ser din höstoutfit ut?

Lager, mysiga tröjor, bra, varma och vattentäta skor, fina kappor och halsdukar, kjolar och boots


Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

Ja! Vet vad jag vill göra och inte vill göra i framtiden..som sagt, varje höst har jag något nytt jobb eller ett nytt projekt


Vad har du på TO-DO listan just nu?

Idag: sätt gradun på nätet, förbered lektioner, förbered, kör- och bandklubb, börja arra resten av Lucia-sångerna, fakturera typer, fixa julsånger, skicka noter till såna som vill sjunga vår julsång, maila ungefär 30 typer, ringa fixa dona...Det här blir ju säkert super när jag jobbar 8-20 idag :) (detta inlägg är tidsinställt)


Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

Tänk på att julen snart är här! Hösten är ju jätteok jämfört med det där slasket i februari-mars..


Bästa musiken för regniga dagar?

Veronica Maggio, Eva Cassidy m.fl...


Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?

Själv följer jag inga serier för tillfället men som sagt, BEck och Wallander går hem just nu (eller åtminstone den där första halvtimmen, sen har jag somnat)


Vilka bloggar frossar du i för tillfället?

Dom där vanliga..tycker BB är rätt underhållande för tillfället, alla kompisars, några finlandssvenska, några skönhetsrelaterade...


Vad är den höstigaste maträtten?

Någå med svamp!


Var hänger du helst under helgen?

Anywhere med vänner, familj och bf <3 Gör gärna något aktivt eller jobbar bort saker


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Spanien i mars, möjlgitvis en resa lite längre bort före det (jobbgrej)

 

Hur förbereder du dig för vintern?

Har alltid bra och varma skor och rockar, hatar att frysa..övar Lucia-sånger med mina underbara Finlands Lucia-tärnor och väntar med spänning på vem som kröns till Finlands Lucia 2013!

12.11.2013 kl. 09:28

Gissa var jag är!

Ledtråd 1: Det är lördag

Ledtråd 2: Det har igen gått en vecka sedan jag bloggade.

Ser ni mönstret? Va? Va?

Sitter i Motellets säng i E-town (ja, här igen) och skall snart gå på frulle. Vi lyssnar på Fonden med Riki Sorsa genom tv:n och konstaterar att det är bra musasound i tv:n.

Har haft en ganska hektikst vecka med allt det vanliga programmet, Lucia-övningar, musik i Smedsby, egna sånglektioner och alla privata, elever plus 3 keikkor på rad. Pjuh. Men once again, har njutit av allt, fast man ju blir trött ibland, tänk att man ändå får syssla med musik på heltid (på ett eller annat sätt...)!

Keikka 1 på någon pensionärsjuttu. Just me and the piano.

 

Keikka 2, Grankullas Svenska Dagen-fest med Pamme, alltså SystraMi :)

Keikka 3: Begravningskeikka med min <3 . Inte ju världens kivogaste men det gick bra och de anhöriga var väldigt nöjda, vilket är det viktigaste.

 

På fredagen hann jag dessutom mysa lite med Bossan medan jag var hos Pamme. (Bilden är arrangerad, egentligen tycker han inte riktigt om mig).

 

09.11.2013 kl. 07:48

Där får man

Tror att mitt kaffeinlägg senast var så hysteriskt att jag fick magsår av bara inlägget. Känns som om en dromedar biter mig i magen med jämna mellanrum.

Ligger och tittar på MGP, skrattar åt speakrarnas skämt och jobbar på min konsert. Anspråkslöst trodde jag aldrig att så många kunde komma pga att det krockar med höstlovet men nu visar det sig att vi är tvugna att byta lokal...så hejdå Vallmogård och hello Granhultsskolan.. större sal och större möjligheter :)

05.10.2013 kl. 18:32

sjukt

ok alltså jag blev rädd för mitt eget beteende just. Alla som känner mig vet att jag int kan leva utan kaffe. Det första jag gör på morgonen, var jag än är, är att sätta på kaffe. En gång vaknade jag i Stockholm hos Johanna som jag visste att sku sova mycket längre än jag. Försökte med all våld förstå hennes komplicerade, fancyga kaffesmaskin men förgäves.

Slutade med att jag sprang ut i Stockholmsmorgonen, yrade gata upp och gata ner iklädd världens ruffsigaste hår, fula gummistövlar, en ful stickad svart tröja och icke att glömma - mitt nalle-nattlinne.

Minns ej om det var denna gång eller under en liknande incident i London som jag lyckades eller om jag med gråten i halsen kom tillbaka kaffelös.

Anyway. Det som just skrämde mig var att jag skulle koka kaffe här hemma just före en pianoelev plingade på. Och jag kunde bara int komma ihåg VAR JAG HAR MINA KAFFEKOPPAR!!!??

Sjukt!

Jag hoppas detta beror på att jag knappt sovit hemma på 2 veckor..

och inte på att jag är gammal och trött.  För detta bådar ej gott mina vänner.

En före detta elev fixade denna bild <3

Nåja, nu en slurp innan nästa undervisningspass! puspus

01.10.2013 kl. 17:33

Helt perus tisdag

Hej på er från en trött musikfröken! Steg upp alltför tidigt för att skjutsa bf till flyget. Kom dessutom för sent till första timmen pga trafiken men sånt händer, brukar ju sköta mig annars så..

 

Håret på ända.

Efter skoldagen blir det pianoelever hemma hela kvällen men måste också försöka hinna jobba på min konsert...supermycket att fixa o dona :) Men kul ska det bli. KOM DIT!

01.10.2013 kl. 10:25

OH MY GOD!

Alltså ni kan int fatta hurudan ENORM lättnad det var att idag, måndagen den 23 september 2013 ÄNTLIGEN hämta min nytryckta gradu och lämna in den till Sibis. Jävelskapet kostade dock 109 euro vilket känns mindre roligt men hoppas det är värt det! Dvs hoppas den nu är godkänd...

Fem före klar har den ju varit i typ 1,5 år men förblev otryckt då jag hade annat på akdemin kvar ännu och det inte var bråttom med att trycka den. Men nu är det bara sångexamen (klassisk, usch)kvar i november o sen är det ***** it!

Jippiii!

Nu har jag just haft en drös med pianoelever och ska fara till bf och äta. Min mission är vi ska dra oss ut på en lenkki. *fingers crossed*

 

 

23.09.2013 kl. 15:56

Skogen

Hej!

Hälsningar från skogen. En workaholic jobbar var som helst.

#whatswiththehand

06.09.2013 kl. 14:17

Oh my

Gomorron alla fina!

Här ligger jag pigg som en lärka efter 3 timmars sömn. Hjärnan ville nu stiga upp trots att kroppen skriker efter mer sömn. Orsaken är faktiskt inte det ni tror. Med endast vatten i systemet körde vi hem från Korpo där vi hade keikka och var hemma 5.30. Det där med vatten är förresten ett återkommande fenomen, har gått med på ett vad. Mer om det senare!

 

Nu skall jag ge kroppen 30 min tid att försöka somna till tv:n, sedan ger jag upp 4 real och stiger upp. Blir studio-dag idag!

01.09.2013 kl. 09:31

Tja

Dagarna går och mitt nya liv börjar så småningom forma sig.. mycket som ännu är öppet men det fixar nog sig så jag hittar en bra balans.

Skolmusik känns som ett helt annat liv sedan. Sååå länge sedan.

Det var ett projekt och inte ett livslångt jobb men jag saknar såklart mina kolleger man blev så van vid. Som tur mötte jag upp finaste flixen Miri i måndags för att skvallra lite men fram för allt börja brainstorma på ett helt nytt projekt! Spännande!

 

Nu har jag just slutat min undervisning i min nya skola, där jag jobbar 2 dagar i veckan, och skall till grani högstadie för att dra bändklubb! Woop, sen blir det träning och en liten bil-vänlig födisfest.

 

Ha det bra alla, I´m back now så stay tuned. Nu händer det grejer!

28.08.2013 kl. 13:41

Heja heja!

Sitter bänkad framför tv:n efter en lååååång jobbdag med Team Skolmusik och väntar på att syrran skall komma och titta på The Voice...vi hejar såklart på min fina vän och Skolmusik-kollega Tomas Höglund! Telefonen kommer att gå het I tell you...

Ett annat kapitel avslutades igår då min viihdekuoro, som jag lett detta läsår, hade sin vårkonsert och avslutning. Kören hade grym fiilis och alla var glada och nöjda. Lite vemodigt men välkomnar en ledig kväll i veckan med öppna armar!

19.04.2013 kl. 19:51

Stora beslut

Hej på er

 

Har bestämt mycket idag. Nu kör vi bara för fullt ett par månader eller så. Lätt den svåraste våren hittills men samtidigt den bästa!

 

Idag har vi jobbat our brains out med bästa flickorna Miira o Kiri. Pusslat och pusslat, backat och tänkt efter...det tar på hjärnan skall jag säga, hade knappt några celler kvar då jag hade en sångövning men världens typ bästa pianist!

 

@jannike83 och @knirgit på Twitter! Tvingades göra come back idag :)

Fingrarna värker efter pianospelande så nu tänker jag bara mysa och invänta sällskap! <3

Ha en trevlig kväll!

10.04.2013 kl. 19:33

påx

Hej!

 

Lite påskbilder och sånt..klarar ej av att vara ledig för länge så idag jobbar jag lite och fixar med en massa skolgrejer och sådant..

Men typ detta har dagarna gått ut på:

 

Roadtrip till Ekenäs och en kväll med fina typer!

 

Nästa dag i Ekenäs. Vi provade sjunga en ny låt som är väldigt fin! <3

 

Sista genomgången filmade Paul oss med sin nya fina kamera :)

 

Hemma i grani kockade jag middag åt familjen och den bästa. Fina mamma vet att jag inte tycker om gult påskpynt (tycker inte heller om rött julpynt) och hade gjort en påskgren med ljusrött och blått i istället <3

 

På vår söndagspromenad blev vi efterföljda av en ballong!

 

Pammes fina söndagslunch!

Sen blev det leffa med ljuvliga Jennifer Lawrence och efter det fick vi nog av slappandet!

 

 

01.04.2013 kl. 13:50

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com