Lussebloggen

Hej!

 

Fullt ös på här, hinenr knappt borsta tänderna.. :) Mycket med Finlands Lucia, mycket med andra julfester där det ska spelas, mycket med allt..

Blir en spännande Kröning detta år då jag skall vara både dirigent/piansit och artist...men men..det skall nog gå bra!

Imorgon händer det något som gör att jag är så nervös som jag ALDRIG i hela mitt långa vana musikerliv varit! Och om det går vägen kommer det att betyda så mycket och ååår av en hemsk börda kommer att vara över! Så håll tummarna för mig imorgon kl 15.45 ok??

Vi satt btw ut förra årets Lucia-låt på youtube här o dagen! Attans vad stolt jag blir, så sjukt bra låt om man nu får säga det själv! :)

 

 

10.12.2013 kl. 14:01

Miss my girls part 1

Hej där

Ligger spännande nog hemma på soffan och somnar typ snart. Melodifestivalen är på i bakgrunden...jestas i världen Army of Lovers? Ser jag rätt?

 

Anyway, dagen har varit sådär. Inte den bästa men hoppas på lite mer energi imorgon..

..passar ju bra med solskenshistorier en dag som denna då så här kommer en liten true story från december och Lucia-tiderna:

 

Efter att ha flugits upp till Vasa och både lussat med flickorna och jobbat som en dåre med Skolmusik var det en trött o sliten Jannike som anlände till Helsingfors flygplats några dagar före julafton. Jag hade inte sett mina tärnor på hela dagen eftersom de klarat sig själva den dagen i Vasa och tagit ett tidigare flyg hem. MEN...när jag kommer gående genom portarna möts jag plötsligt av följande:

 

Där stod mina underbara "Österbotten-tärnisar" och Julia med en skylt där det står "Jannike du e bäst" och sjunger en egen påhittad text som beskrev vår Lucia-period väldigt bra :D

Jag trodde jag sku dö av lycka men var väl så chockad att jag lyckades agera semi-normalt...men guuud vad fina flickor som ville överraska mig på detta sätt <3

Som en fb-kommentar lydde, efter att jag tårögd postade detta på fb samma kväll, "There´s hope for humanity <3 "

 

Tack igen flickor, kom att tänka denna dag idag..saknar er <3

23.02.2013 kl. 21:08

President-besöket

Hej fina!

nåja, nu är 13-timmarsdagen i pulkan! Arbetsdagen alltså. Nu smuttar jag på något från en kopp utan öra och väntar...

Har glömt att skriva om då vi besökte vårt lands president med Lucia och några tärnor..
Jag brukar inte vara nervös inför president-besöket eftersom jag varit där flera år i rad men lite jännä var det ju nog då en ny snubbe leder vårt fosterland!Vakio-fotot innan...

Mycket var annorlunda i år...går inte in på detaljer för det är jag knappast tillåten till men det är klart att man märkte att det var nytt folk i huset.
Man får ej fota där inne så har inga bilder (pic or didn´t happen) men HÄR kan man bl.a. se vår glöggstund på Folhälsans hemsidor.

Vi sjöng alltså några sånger och sedan chit-chattade vi med det förtjusande paret en stund. De pratade båda svenska med oss och var jätte intresserade av Lucias uppdrag och presidentfrun var så charmig och såg ut som en liten liten docka :)
Hon var mäkta imponerad dessutom och berömde både flickornas sång och utseende :)

Mycket lyckat, mycket lyckat och allt gick som på räls. Efteråt var flickorna såklart lite stolta över att ha skakat hand med paret så vi måste såklart ta ett foto efteråt också!
Jag önskar jag fick berätta hur det gick till ett år då jag nolade ut mig helt sjukt mycket framför Halonens vakt och hur i all sin dar jag lyckades skaka Niinistös hand 3 gånger under 15 minuter men störande nog så måst jag säga snipp snapp slut istället :D
22.01.2013 kl. 21:36

So funny! + lite random

- Min goda vän har börjat en "If dogs could speak" - blogg, HILARIOUS! Check it out! Klick!

- på tal om klick..klicka gärna in er häääär och rösta på vår låt "I vinternattens tid" på Vegalistan...joo julen och Lucia är så gott som över men det är en vintersång och jag skrev den bland annat för att det finns så få jul/vintersånger Lucia kan sjunga EFTER julen så en vecka till tycker jag, för mina fina tärnors skull, att den sku få vara klar :)Vår sång på Kröningen, tyvärr inte så bra sound, tyvärr rundgång och bla bla bla :) Men man hör sången åtminstone! Jag är så glad att det gått så bra för den...att den spelas på radio, det är så roligt för flickorna! <3

Annars då? Not much, har jobbat hemifrån hela dagen och försöker kurera mig från denna sjuka som inte riktigt brutit ut ordentligt. Den får inte heller göra det så nu blir de C-vitamin och kramar! <3
Nu
08.01.2013 kl. 19:48

wops

Glömde lite bort bloggen och fick lite skäll av mina tärnisar idag :) I will skärp myself!
Har haft ett ljuvligt veckoslut med både girltime och med den bästa och verkligen försökt att inte göra så mycket vettigt. Svårt det där men att "inte göra någonting"...behöver alltid en gameplan! Så det blir skönt med rutiner och vardag imorgon!

Idag hade jag första keikkan sedan presidentbesöket (19.12) med Lucia. Så roligt att få uppträda med mina fina igen! <3

Eftersom Julia är på en skolresa i Kenya var en av tärnorna, som även var Luciakandidat, Lucia. Elin klarade det med glans och det gick riktigt bra!Obligatorisk vinkbildEn liten sötis fick gå ut med flickorna efter sista sången :) Så sött när Elin tog hennes hand och mamma började gråta!

Nu skall jag hänga upp lite tvätt  (intressant, I know) och börja fara iväg mot stan och bota min rastlöshet med det bästa sällskapet!

Imorgon kör vi ny vecka, nya tag och nytt liv, ok?

Puss
06.01.2013 kl. 18:27

Panikis

Hejsan!

Har mycket att berätta, så mycket har hänt de senaste dagarna...har sovit typ ett dygn (skojar inte) och är ännu trött...idag blir det panikstädning, panikövning inför morgondagens 3 keikkor med Spämmis, panikjulklappsshopping (har en julklapp klar...) och sedan ännu middag med flixen...så gotta go..

Aijoo, lyssna på Vega-listan, min fina Lussekör är utmanare så idag kl 14 får vi se om vi kom in på listan :) Spänannde spännande! Jag hoppas verkligen det för mina fina tjejer förtjänar verkligen det...

Nu ska vi öva med Pamme o vår lilla kusin som skall sjunga med oss i en sång :)

Puss o kram
23.12.2012 kl. 12:20

Heeeeem

Sitter på flygplatsen i Vasa och väntar på att mitt flyg skall gå..blir så skönt att sova hela resan hem, jag slumrade just till sittandes...hur trött? :)

Nåja men roligt har det varit, igår började jag med att jobba med Skolmusik på Vasa-kontoret innan jag joinade Julia och 4 tappra tärnor och åkte till Närpes för att uppträda i deras superstora totalt fullsatta kyrka...lite panik där före då vi inte hann kolla nåt och flygeln var typ 30 meter ifrån flickorna men det gick väl helt ok, hörde faktiskt inte så mycket av flickorna :)Efter Närpes var det skjuts tillbaka till Vasa och fastän vi var trötta bestämde vi oss ändå för att sätta oss ner i Fransmanni en stund och umgås. Mycket skratt blev det! Jag har verkligen roligt med dessa tärnor <3

Sedan råkade det ju sig så att min favorit plus ett härligt gäng med kompisar var i stan de med så joinade dem en stund innan det var dags för John Blunds arrival...semi-tidig väckning idag och genast till kontoret för att jobba vidare med Skolmusik och gå på ett möte gällande ett nytt och mycket lovande projekt :)

Nu ska jag gå genom security, piper alltid så det kan ta en stund :)

Ha en bra kväll alla fina

p.s. Imo ska jag träffa Sauli N ;)
19.12.2012 kl. 18:12

Tempel

Hejsvejs!

Hälsningar från Vasa, igen...

I måndags, före vi tog dagens sista möjliga flyg upp till Vasa hade vi sista keikkan före jul där alla tärnor var med. Muntra Musikanters båda konserter var slutsålda och vi uppträdde som vanligt ungefär i mitten vilket bidrar till en hel del väntande...vi gick som vanligt och äta mellan konserterna och sedan var det bara att vänta och vänta igen...svårt när man måste vara rätt tyst :)

Flickorna sjöng riktigt fint, det var någon som sade att Lucia-kören inte sjngit så här bra på 10 år :) Och det har vi fått höra jätte ofta denna säsong! De har verkligen varit sååå duktiga i år och i o med skivinspelningen har vi övat mer än någonsin.

Lite magiska pics som min privata Lucia-stalker knäppte:"Kom ihåg o le..."Muntra Musikanter sjöng in oss

19.12.2012 kl. 09:57

Luciabloggen

Hej!

Ja, det handlar ju mest om Lucia just nu men det är ju det som är så aktuellt just nu så..
Igår var det Lucia-marknad utanför Stockmann och trots en hemsk blåst och snöyra möttes vi tappert och sjöng några trudeluttar för publiken.Ser ni wannabeen där åt vänster? The black tärna. Jag har varit så avis på mina tärnor för det verkar så roligt att sjunga tillsammans så jag bestämde mig för att joina dem samtidigt som jag ledde och tog ton osv.Blev kallad ett och annat igår :) Först var det någon som frågade om jag är Lucian, sedan var det någon som undrade varför den där ena tärnan inte hade bytt om. Bästa reaktionen var ändå 2 män som stod bakom min vän John. Ena pekade på mig och frågade av den andre "Vem är hon den där?" varpå den andra svarade "Nå alltså hon är alltid här". Lucia-stalker is fine by me.

Efter lite paus för min del var det dags för en seeeen keikka i Johanneskyrkan. 8 duktiga tärnisar plus Julia såklart sjöng som änglar!Fiilis backstage


Min lilla utmaning under varje keikka är att lyckas smyga fram till flygeln så att ingen ser mig..denna gång var det dessutom sjukt lång väg fram till flygeln så jag fick trippa fram ganska snabbt på tå för att inte höras.

Nu skall jag fortsätta jobba med annat innan det blir 2 keikkor med MM i Tempelplatsens kyrka (den sista med alla tärnor buuu snyftis).

Ha en bra måndag ;)

17.12.2012 kl. 10:53

Arneeeeee

Hej vänner!

Igår var det dags för den traditionella Barnfesten som hölls i Hankens utrymmen. Vår lämpäre var ingen mindre än Arne Alligator ! Barnfesterna är alltid lite speciella då de små barnen inte riktigt orkar sitta tyst och stilla plus att de är överhypade efter Arne/Mumin/Sås o Kopp. Men vi hade roligt ändå as usual!Just före ingångKvällens gäng

Sedan skjutsade de snälla teknikern mig till en hejdundrandes fest! Hade verkligen roligt med några av mina bästa <3 Semi-tidigt i säng eftersom det var Lucia-marknad idag kl 12. Men man är ju vanha proffsilainen så ;)
16.12.2012 kl. 14:05

Karis, Nordens Paris

Gomorron alla fina!

Är på så bra humör idag! Dagen kommer att bestå av fixande inför kvällens bästa X-mas party, soundchecka med Lusse-kören och Julia, lite chillande och sedan såklart dra ännu en bra keikka på Folkhälsans barnfest med Arne Alligator ;)

Igår blev jag upplockad på eftermiddagen och så körde vi till Ingå, åt på Strand och drog vidare till Ingå kyrka där Julia, jag och 6 stycken duktiga tärnor drog en superbra keikka! Väldigt stämningsfullt!Före Ingå-keikkan (Muntra Musikanters konsert)Provade Julias Lucia-päls mellan varven :)

Sedan körde vi snabbt vidare till Karis där vi uppträdde på Raseborgs manskörs konsert.Jag och min assare <3 medan vi väntade på vår tur uppe på läktaren.
15.12.2012 kl. 11:17

Luciadagen 2012

Denna Luciadag vaknade jag kl 3.30 och blev sedan hämtad av en taxi som förde oss till Min Morgon. Där övade vi med kamerorna några gånger tills det var dags för dirketsändning lite efter kl 7. Jag stod gömd bakom kamerorna och dirigerade mina duktiga flickor! Deras miner var priceless då de fick syn på min skylt där det stod "SMILE! Ni är bäst <3 "Efter Min Morgon var det som vanligt dags för Aktia! Denna gång satt jag på knä bland publiken och dirigerade och under ett tal till Lucia kom det fram en man och frågade om jag är Jannike Sandström och ville sedan ha en autograf....random... :)

Nästa stopp var en direktsändning i Radio Vega! Alltid lika spännande men det gick verkligen bra. Bästa gången någonsin!Stora Smedjan

Sedan var det dags för 4 stycken "vanliga" keikkor på Folkhälsans olika utrymmen och lite annat..Före Folkhälsans seniorhusI väntan på följande keikka...Hela glada gänget före keikkan i EsbohusetPåväg till DOMKYRKAN!

Klockan 15 var vi framme vid Domkyrkan där vi övade en sista gång!
Jag har nog aldrig varit så nervös som jag var detta år, vad det beror på vet jag ej..
Jag kände att kören var mer än redo, vi har övat som tokar detta år och till och med spelat in en skiva och jag har verkligen satsat hjärta och själ på att det skall bli så bra som möjligt under vår korta men intensiva övningsperiod! Sedan var det ju såklart lite extra spännande att ha med en egen nyskriven låt och att ha min bästa supporter i publiken :)


Sista genomgångenREADY!

Kröningen gick alldeles utmärkt! Tyvärr krånglade tekniken lite och efter en rejäl rundgång flippade alla mikrofoner...i tv:n lät det helt ok...inte det bästa soundet, lite lustigt och såklart 150 miljoner gånger bättre på plats men så är det alltid. Jag sku önska att alla sku få höra min flickor live, för de är verkligen helt sjukt bra. Så galet bra!

Efteråt kändes det såklart tomt som vanligt. Luften gick ur mig och jag började gråta av trötthet och lättnad. Så fina fina flickor som tappert kämpade sig igenom hela vår långa dag! <3

Jag tycker så mycket om årets tärnor! Hard-working finisar som tar det på allvar och dessutom är bra vänner och har roligt tillsammans! No drama :)


Trött men nöjd och glad! Efteråt gick Julia och tärnorna ner för trappan och vandrade sedan med i paraden innan de frusna men glada kom till Esplanad för lite glögg och skivrelease-samvaro :)

Tusen tack Julia och alla mina fina tärnisar <3 Ni är bäst, det är så roligt att uppträda med er varje dag! Jag tycker så mycket om er alla!!

P.S. Ni har fått sååå mycket beröm! Alltså SÅ mycket ;)
14.12.2012 kl. 23:41

Mina Lucior genom åren

Tänkte skriva ner lite om varje Finlands Lucia jag har haft äran att jobba med de senaste åren. Det här är verkligen världens bästa jobb, kan inte Lucia finnas året runt?Min första Lucia, 2007, var ingen mindre än Frida Andersson! Henne känner ni säkert alla till idag. Tyvärr filmades inte Kröningen detta år men vill minnas att vår bravursång var Himlen i min famn.

År 2008 yrade jag på som Idols-deltagare och kunde inte ta på mig Luciadirigentskapet. Saknade det och hoppades att de ville anlita mig igen följande år...Ellen Husberg valdes till Lucia år 2009 och detta var första året som Kröningen sändes i tv! Jag minns att jag inte hade en aning om att mina pianohänder filmades och tackade mig själv efteråt för att jag hade fint nagellack och fint armband på dagen till ära ;)
Mirella Uddström, Lucia 2010. Detta år gjordes det ett helt program om hela vår dag som för första gången började med Min Morgon...gäsp...men kul!Och så har vi såklart Hallitseva, alltså Nora Peltola, år 2011! En gång Lucia, alltid Lucia! Förra året var vi med i en fransk dokumentär om finska jultraditioner vilket ganska spännande! :)Är så otroligt förväntansfull inför imorgon, det är den bästa dagen på året även om taxin kommer 4.50 för att föra oss till Min Morgon...sedan är det FULL rulle hela dagen med bland annat live i Radio Vega kl 9.10! Och såklart höjdpunkten Kröningen kl 17 men som sänds i Yle fem kl 21.30!

Mina tärnor i år är så fina och snälla och gemenskapen är bättre än på länge <3
MEN, tärnisaaa, om nån av er hinner läsa detta, fy skäms! Ni borde sova!!!

Woooop imorgon KÖR VI! <3

P.S. Min klädsituation har inte ändrats...12.12.2012 kl. 21:35

Genreeeeep

Hej!

Oj vilken dag! Spenderade flera timmar i Domkyrkan på vårt genrep där inte bara mina tärnor och Folkhälsan befann sig utan även Muntra Musikanter, YLE osv...a lot of people helt enkelt. Hela Kröningen och hela Lucia-dagen har blivit en sååå stor grej och det är ju roligt men samtidigt nervwracking :) Minns att jag år 2007 inte hade en aning om vad jag begav mig in på. Jestas i världen vad det har växt sedan dess!Intåget övades...
Uppställning...

Sedan blev det övning ute på trapporna i snöyran innan vi åt lunch på Folkhälsan och lyssnade på några från personalen som berättade om olika kampanjer osv..Har nån annan likadana boots som Finlands Lucia 2010 (Mirella) och 2012??? :)Varma och sköna! Rekommenderas!
11.12.2012 kl. 22:09

It´s outGo get you some
10.12.2012 kl. 22:07

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com