Hils fra Vasa

Tjena tjena mittbena

Hur jobbar i Vasa det senaste dygnet och tror att det antagligen är sista gången jag sitter på Dunk-kontoret... i alla fall i egenskap av projektledare för Skolmusik 2013. Känns lite konstigt, här har jag ju sprungit tiotals gånger under det senaste året... men men I´ll be back har jag på känn!

Ha en solig dag, här skiner solen!

 

29.05.2013 kl. 08:00

Världens bästa Skolmusik 2013

Hej

 

En vecka har gått sedan jag vaknade upp den där söndagen något hängig och något tom. Responsen har varit enorm och väldigt, väldigt positiv. Skolmusik 2013 i Esbo blev en dundersuccé! Vi hade såklart fotografer på plats men här kommer några behind the scenes-bilder...som ni förstår hann man inte knäppa så mycket, jag var konstant på språng och hade alltid något att fixa.

 

Hela veckan typ bodde vi i Esbo Kulturcentrum för att fixa allt i ordning. Våra ljuvliga staffisar hjälpte oss att packa alla välkomstpaket, sätta upp skyltar osv...guldvärda!

På torsdag satte allt i gång! Massor med grupper checkade in och for genast iväg på sina första pass, dvs iväg på någon konsert, workshop eller för att uppträda på någon konsert. En av våra workshopsledare kom ända från Argentina!

 

Som konferencierer hade vi bland annat Stan Saanila och Pale Olin som fick skriva autografer efteråt. Övriga konferencierer var Niklas Rosström (!) och på Barona arenans konserter självaste Thomas Lundin och Eva Kela.

Mitt i hela rumban var jag bokad till att besöka Radio Vega...jag utnyttjade såklart tillfället och tog en lugn stund då jag hade chansen till det :)

 

Tusen och en natt-konserten i Barona arenan på fredag kväll. Inbjudna gäster, 14 utvalda grupper som uppträdde för de övriga deltagarna (runt 4000) och en rätt så lugn projektedare. Här kunde jag faktiskt sitta och njuta av konserten en stund eftersom mina duktiga kollegor klarade sig galant backtage!

På lördag var det äntligen dags för den stora festkonserten där alla 4000 sjöng vår gemensamma repertoar tillsammans. Jag skulle dirigera första låten så medan jag satt i sminket gjorde jag en telefonintervju för Vega igen och lyssnade pratade i walkie talkien med jämna mellanrum :)

Som sagt skulle jag dirigera den först låten men just före blev jag intervjuad för nån slags live-blogg vilket resulterade i att jag befann mig på tredje våningen ännu 3 minuter innan konserten började..nå men man har väl ben att springa med så jag hann! Har för övrigt varit med i så många radiointervjuer, tidningar och övrigt att jag har tappat räkningen men jag är glad att Skolmusik fått så pass mycket uppmärksamhet!

 

Efter konserten var vi alla glada och uppspelta, allt gick så bra och det var ljuvligt att höra och se det man jobbat med i över ett år bli verklighet! Här en del av våra ljuvliga staffisar som ställde upp helt frivilligt! GULD!

Stagemanager Mikael Fröjdö (som blev halv på bilden), Dunks ordförande Ole Sandbacka, ms projektledare, Miira Holländer, vår maskot, verksamhetsledare för Dunk Martin Enroth och Kiri Korvenoja = världens bästa TEAM SKOLMUSIK <3

 

Jag är så stolt över vårt arbete! Att vi fick det att fungera så bra, allt vårt dubbelkollande och sena kvällar paid off! Det var inte lätt att koordinera ett individuellt schema för 123 olika skolor/grupper...men we didi it! Vi har fått sååå mycket beröm och temat (schlager och Eurovision) var en hit! Det är klart att det hände små grejer som vi snabbt fick fixa men i det stora hela löpte allt på som planerat!

 

Det är 2,5 år sedan som Hanna Mannerström (repertoargruppsmedlem), Tomas "The voice" Höglund och jag satt i Mattlidens skola en sen tisdagskväll och funderade ut vad temat kunde vara. "The voice" kläckte ur sig schlager och pang där satt det! Vi hade möte efter möte för att välja ut sångerna, vi arrangerade en stor del av låtarna själva och vi spelade in en stor del av demo-skivan själva.

Våren 2012 blev jag tillfrågad att inte bara vara repertoargruppsmedlem och ledningsgruppsmedlem utan att börja jobba med Skolmusik på heltid, som projektledare för hela grejen. Jag funderade länge och noga, pratade med min familj och mina vänner och kom fram till att JA - detta skall bli alla tiders Skolmusik!

Ribban sattes högt och eftersom jag varit med på de två senaste evenemangen i egenskap av musiklärare var jag mycket ivrig på att vara den bästa projektledare jag kunde vara! For mycket till Vasa för att jobba med Martin och om jag inte var där så skypade vi så gott som varje dag. Ungefär i februari kom vår praktikant Miira in i bilden och kort därefter Kiri. Finaste flickorna jag någonsin jobbat med, DREAMTEAM! Vi har redan planer på att styra upp ett helt nytt projekt :)

Visst har det uppstått flera problem och utmaningar men tillsammans har vi löst dem och glatt fortsatt arbeta som små myror!

Det här kommer jag aldrig att glömma! Team Skolmusik 4-ever!

 

26.05.2013 kl. 15:58

Dagarna går

Hej

Tomheten är ännu stor men det börjar lätta och verkligeheten smyger sig på..är så sjukt trött hela tiden, borde säkert sova i en vecka men det är såklart en massa som måste göras så här i efterhand.

 

Saknar dess typer helt sjukt mycket!

Glada efter festkonserten!

21.05.2013 kl. 14:46

Tomt

Hej

 

Ja ni vänner, nu känns det rätt så tomt skall kan jag säga eder.

Har sovit bort hela dagen och klarar inte av att vara ensam en sekund. Som tur har man fina vänner, familj och pojkvän <3

Skall såklart berätta mer om allt,vårt lilla projekt var en dundersuccé och responsen är otrolig! Men först skall jag sova, äta o duscha o allt sånt som hör till vardagen då den är lugnare. Saknar redan kaoset.

19.05.2013 kl. 22:24

Skolmusik-veckan!

Hej!

 

Har typ bott i Kulturcentret i Hagalund hela veckan. Team Skolmusik kör långa dagar  för på torsdag smäller det och Esbo invaderas av 4000 sångglada elever! Woop!


14.05.2013 kl. 22:00

lördagsjobb

Hejsan!

 

Sitter och jobbar med lite smått och gott och hade just en sångövning med enav solisterna i nästa veckas megakonsert. Hjälp. Om en vecka och en timme har jag redan dirigerat min låt och efter 1,5 är allt bara kaputt slut. Galet.

 

Anyway, gästade Morgonöppet 3 maj, klicka HÄR för att lyssna :)

 

11.05.2013 kl. 13:08

We need you!

Hej fina!

 

Puh, maraton dag med maratonjobbdag med finaste flickorna plus maraton pianolektion i Sibis. Min examen är om 1 vecka och 6 dagar så har en liten panik på gång eftersom jag inte riktigt är färdig men min lärare, som jag inte träffat på över ett år förrän idag menade att det nog borde gå vägen...men nu skall jag öva öva öva allt vad jag hinner vid sidan av jobbet!

 

Team Skolmusik jobbar hårt i dessa tider kan jag säga eder!

 

Vi söker volontärer som bäst så är du intresserad av att komma med i vårt fantastiska gäng, fyll i följande länk:

JAG VILL JOBBA PÅ SKOLMUSIK

 

Du kommer inte att ångra dig!

16.04.2013 kl. 22:07

Stora beslut

Hej på er

 

Har bestämt mycket idag. Nu kör vi bara för fullt ett par månader eller så. Lätt den svåraste våren hittills men samtidigt den bästa!

 

Idag har vi jobbat our brains out med bästa flickorna Miira o Kiri. Pusslat och pusslat, backat och tänkt efter...det tar på hjärnan skall jag säga, hade knappt några celler kvar då jag hade en sångövning men världens typ bästa pianist!

 

@jannike83 och @knirgit på Twitter! Tvingades göra come back idag :)

Fingrarna värker efter pianospelande så nu tänker jag bara mysa och invänta sällskap! <3

Ha en trevlig kväll!

10.04.2013 kl. 19:33

Fighting Star!

Hejs!

 

Hälsningar från hotellrummet i Vasa...har jobbat med Skolmusik här igår och idag har jag övat piano och följt med Fighting Star-finalens genrep. Fick hoppa in som körflicka också så nu ska jag sminkas och sedan vandra tillbaka till Wasa Teater! Fighting Star är alltså en ny musikal där en del roller delas ut efter dagens final. 12 talanger blir 6 stycken om bara några timmar. Spännande!

Min "granne" Geir Rönning skall spela en av huvudrollerna...ikväll skall jag köra bakom honom då han sjunger en av sångerna från musikalen!

06.04.2013 kl. 17:19

You Tube-klipp about my work

Check it out:
02.04.2013 kl. 14:23

HOJ!

Hej vänner

 

Oj, lite väl dramatisk har jag varit i början av veckan. Handlade ju nog inte om så farliga saker, lite frustration med studierna bara :)

Men det löser sig, som saker ju brukar göra

Idag har vi haft en fin jobbdag med flickorna Miira och Kiri. Vi varvade jobbandet med lite hemlagad sushi och de for nyss hem. Nu skall vi försöka stänga av våra Skolmusik-hjärnor ända till måndag då vi kör en maratondag igen!

Nu blir det en lugn kväll och imorgon flyr jag staden för ett dygn <3

 

28.03.2013 kl. 19:57

Onsdag

Hejsan!

Befinner mig på en master class som kallas " Festival & Event Management Master Class"...very interesting very interesting..

"Min" lilla festival Skolmusik närmar sig med stormsteg så detta behöves! Break over, kaffe, penna - let´s go!

 

kram!

13.03.2013 kl. 11:26

TGIF!

Så var det fredag! Vilken rolig jobbvecka det varit med mycket skratt, "video-inspelning" och härliga jobbkompisar!

Igår var vi dessutom och tittade på Bobby Kimball på On the Rocks. Älska Toto! Har sett Toto live två gånger och nu då endast Kimball men tröttnar aldrig på deras låtar!

 

Spookyt ljus...

 

Blev en lugn men rolig och stämningsfull kväll...

Dagen har gått i jobbets tecken, verkligen roliga grejer på Skolmusik-fronten just nu! Love music <3

Denna fredagskväll kommer jag bara att vara hemma och fixa allt möjligt nödvändigt, slötitta på the Voice och fram för allt SOVA! Blir ett lugnt veckoslut annars också, väldigt skönt!

Kram på er vänner

22.02.2013 kl. 19:01

Inget vanligt jobb det här

Jaa...så här såg jag ut under jobbdagen igår. Verkligen omväxlande det här Skolmusik-jobbet. Idag skall Miira (vår nya fina praktikant) och jag klippa ihop gårdagens mästerverk och sedan fortsätta jobba med allt möjligt annat.

 

 

Livet har varit rätt kaotiskt men underbart på sistone...supermycket jobb och andra musikuppdrag men trivs som fisken i vattnet!

Ha en ljuvlig solig torsdag vänner <3

21.02.2013 kl. 10:06

Veckan

Gomorron gomorron!

 

Veckan har varit smått galen men väldigt rolig! Har bland annat flugit fram och tillbaka till Vasa för att hålla ett lärarseminarium om Skolmusik. Tidiga morgonar (?) och sena kvällar blir det men det har varit väldigt roligt och givande! Vi körde allmän info, diskussion och sedan sjöng vi igenom repertoaren av hjärtats lust! SÅÅÅ kul!

Nästa dag var det samma grej i Esbo vilket också var väldigt lyckat!

 

Nu närmar det sig påriktigt...

Nu blir det träning, lite beautystuff, frissa och en massa fixande/jobbande/övande hemma! Bra lördag!

09.02.2013 kl. 09:39

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com