Making of - video

God Morgon!

 

12.02.2014 kl. 08:30

mera mera mera

Hejsan

Kom hem från Stockholm i natt...har spelat in 2 nya sånger varav den ena är tredje singeln! CAN´T WAIT! Fairy tales är liksom bara början, jag är så sjukt ivrig över de följande singlarna! Massor med jobb kvar och det är ju inte alls dags ännu men..ååh!!

 
The best is still to come!
 
11.02.2014 kl. 20:43

My first musicvideo!

Hej gullungar!

I fredags släpptes äntligen min första singel på engelska I don´t believe in Fairy tales! Herreguuuud så vi har jobbat hårt och länge bara inför den här ena låten! Så mycket tid och pengar, vill int ens tänka på det..

Responsen har varit otroligt bra, låten var med i Nöjesfredags skivråd och fick superbra kritik. Jag var även gäst i studion lite senare och talade om karriär och allt möjligt med fina Hannah och Jukka!

Fredagsfina!

Sedan sprang jag över till Radio Extrem och var gäst i programmet Stiftelsen. Sjukt roligt, det blev en lite annorlunda intervju med mycket skratt och historier..

Roliga flickor!

På kvällen blev de en liten utgång med mina fina låtskrivare Niklas och Paul. Mitt team är det bästa i världen! <3 Nu kör vi!

And the video.. inspelad delvis i Grekland i somras..

Ifall någon vill köpa singeln finns den på iTunes och även på Spotify under Jannike - I don´t believe in Fairytales!

 

Nu är vi  Stockholm och skall banda in en ny låt! Ha det bra bästa ni!

09.02.2014 kl. 12:45

Teaser

Hej hopp!

Dagarna går. Allt händer samtidigt och sen lite till. Crazy mycket med karriären, nu är det full fart på. Nedan lite smakprov. O snälla gå o gilla min artistsida Jannike official

 

20.01.2014 kl. 14:43

Vår nya julsingel

Hej igen!

En varm sommardag i Grekland föddes följande låt. Texten skrev vi sedan i oktober i Alexandersteaterns källare. Möten, förhandlingar, spela in solo-delar, arra körstämmor, öva med flickorna, spela in med flickorna, fota, klippa, klistra. Mycket jobb men vi är nöjda!

Tack till Folkhälsan, Niklas Rosström, Niklas Nylund, Thomas Lundin och min underbara tärnekör för Finlands Lucia 2013!

 

 

29.11.2013 kl. 12:07

Uppståndelsen

Hej

Har nästan varit över på andra sidan denna vecka. Började med vanlig flunssa/feber-crap och trots att min kipukynnys är ganska kova och jag har haft 41-graders feber och tyckt att det är helt ok, var detta SÅÅÅÅ hemskt att jag en kväll sade till N att "jag önskar att jag skulle ha spysjuka istället"... careful what you wish for för nästa dag fick jag ÄVEN det. Smidig kombination I tell you.

Igår vågade jag mig ut och nu sitter jag och jobbar lite och ska försöka sjunga lite (sångexamen in big trouble då jag förlorade en vecka och kommer att hosta slem i en evighet).

Hur som, innan jag blev störtsjuk bandade vi in 2 demon med N och Paul Oxley. Det känns bra att testa på de nya låtarna ganska ordentligt innan man väljer vilka sånger man skall köra med. Innan de bandas in påriktigt.

 

<3

Nu ska jag plugga klassisk sång-orden och intala mig att jag gör någon nytta fast jag inte kan sjunga :( Snälla, snälla nån, låt mig fixa examen trots detta!

P.S. Nytt releasedatum 27.1 2014!!!

23.11.2013 kl. 16:06

Gissa var jag är!

Ledtråd 1: Det är lördag

Ledtråd 2: Det har igen gått en vecka sedan jag bloggade.

Ser ni mönstret? Va? Va?

Sitter i Motellets säng i E-town (ja, här igen) och skall snart gå på frulle. Vi lyssnar på Fonden med Riki Sorsa genom tv:n och konstaterar att det är bra musasound i tv:n.

Har haft en ganska hektikst vecka med allt det vanliga programmet, Lucia-övningar, musik i Smedsby, egna sånglektioner och alla privata, elever plus 3 keikkor på rad. Pjuh. Men once again, har njutit av allt, fast man ju blir trött ibland, tänk att man ändå får syssla med musik på heltid (på ett eller annat sätt...)!

Keikka 1 på någon pensionärsjuttu. Just me and the piano.

 

Keikka 2, Grankullas Svenska Dagen-fest med Pamme, alltså SystraMi :)

Keikka 3: Begravningskeikka med min <3 . Inte ju världens kivogaste men det gick bra och de anhöriga var väldigt nöjda, vilket är det viktigaste.

 

På fredagen hann jag dessutom mysa lite med Bossan medan jag var hos Pamme. (Bilden är arrangerad, egentligen tycker han inte riktigt om mig).

 

09.11.2013 kl. 07:48

Hej från en som aldrig lär sig texten

Fattar inte vad det är med just YMCA. Jag brukar annars ha ganska lätt med texter. Och minns jag inte så hittar jag på nåt i stunden. Mina systrar brukar mobba mig ganska friskt för detta, att jag alltid bara hittar på egna texter. Men denna alltså. Det säger bara stopp, hittar inte på något om jag inte minns den riktiga texten.

Så jag beslöt att ta till det klassiska knepet och gjorde en ytterst svepande intressant koreografi på scen.

Snart blir det ABBA vilket brukar gå bättre och utan pinsam "titta dig i spegeln"-koreografi.

Ännu 3 timmar och sen ännu rouda och köra hem..puuuh.. thank god for battery.

26.10.2013 kl. 22:03

Kummit gala o lite konsert

Hejsan där!

Agerar taustamusa-asnvarig på Kummit galan och sjunger även backing i vissa låtar. Sitter samtidigt och jobbar för fullt med lördagens konsert, crazy mycket som ännu skall fixas men det blir nog bra, väntar väldigt mycket på hela lördagen, det kommer att bli sååå roligt.

 

HBL

 

Kaunis Grani

Kul med tidningsjuttun! Tyvärr krockar min konsert med höstlovet så "alla" är borta.. synd men så här nu den här gången!

Öva öva öva

 

17.10.2013 kl. 20:48

Reklam!

30.09.2013 kl. 16:54

Video shoot

Hejsvejs!

 

I söndags spelade vi in andra delen av min musikvideo. Dagen var lång och spännande men det gick riktigt bra och hela teamet jobbade hårt! Det gjordes även en liten behind the scenes-film som kommer upp så småningom!

 

Duktiga Mira stod för sminket och gjorde mig fin hela dagen.

 

Tusen tack till teamet, det var superkul!

Stay tuned :)

10.09.2013 kl. 11:33

Videoshoot am morgen

Hejsvejs! Dagen har gått till att fixa inför morgondagens videoinspelningar. Är supertaggad! Vi spelade in en stor del i Grekland i juni och imorgon spelas "studio-delen" in.

Fick superbra hjälp med kläder och styling!

Jeee! Hoppas man kan sova i natt!

07.09.2013 kl. 20:12

men hej!

Hej där, det var ett tag sedan..

Bloggar blir väl lite bortglömda under sommaren. Mycket spännande har hänt...just nu sitter jag på gräsmattan i Drakan och tittar på folk som kommer i mål i Kanontian och på Kjell-Åkez som underhåller på scenen så passar på att blogga lite.

Oj oj så jag har mycket att berätta men allt kommer att komma fram förr eller senare. Några bilder från Grekland förra veckan säger en liten del:

 

Min födispresent av min finis <3

 

30 år! Äntligen!

Var även en jobbresa..

 

Puss på er, I´ll be back soon

29.06.2013 kl. 14:46

Jazzjutska

Hej!

På söndagen gav jag och Sven Nygård med trio en jazz/gospel-konsert i Pernå kyrka. Det kom massor med folk och var verkligen lyckat!

Med mig sjöng även Lovisa-kören och det lät riktigt bra! Jag var lite väl känslig i vissa sånger då jag personligen var lite ledsen men det gav ju bara rätt feeling till låtarna :)

 

Sven ringde just och sade att nu börjar han jobba för en turné. Demon och bilder och allt världens sku det fixas...att han som 81-åring är så into på att spela o fixa slutar aldrig att förvåna mig...sån vill jag bli!

17.04.2013 kl. 07:16

The night I met Peter Jöback

Tjenixen

Sitter hos frissan och har äntligen en lite lugnare stund..så tänkte passa på och blogga om the magic night I met Peter Jöback!

Åh, alltså, jag är världens största fan så när jag fick veta att jag skulle få köra bakom honom på den stora Campus Allegro galan i Jakobstad blev jag såå glad! Vi körade såklart bakom en massa andra artister, främst finlandssvenska men höjdpunkten var nog att sjunga med Jöback! Dessutom fick jag i uppdrag att dra en liten piano/stämövning med honom och Jennifer Brown och det var ju även rätt stort för mussafröken :)

Soundcheck

 

Tyckte detta såg lite coolt ut så var tvungen att ta ett smygfoto :)

Keikkan gick jättebra och Peter var nöjd med oss! Några utvalda bitar kommer på Yle 5 1 maj och 5 maj. Hörde dock att jag och finaste Maria Höglund (jaaa the wife of Tomas"voice of Finland" Höglund) inte syns så mycket men att vi hörs bra :)

Sen satt Peter oss på sin instagram och det var allt jag pratade om i en vecka..

Sen var det FEST! Min "granne" Geir Rönning och en lycklig flicka

 

Barnstjärna 1 och 2 :) Dennis Rönngård och jag tävlade mot varandra i en talangtävling då han var 12 och jag var 9..ingen av oss vann men vi var de yngsta finalisterna och har råkat på varnadra några gånger som vuxna vilket ju är skitkul!

Magiska dagar i Jeppis, tusen tack för att jag fick vara med <3

 

 

13.04.2013 kl. 15:12

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com