Höstlista

1. Beskriv din höst i tre ord.

Busy, spännande, livsavgörande

2. Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Känslan av ny start, nya jobbgrejer (alla år ser olika ut för mig), Lucia..

3. Hur höstmyser du?

Denna höst har det blivit en tradition att koppla av med en svensk deckarfilm, typ Beck och Wallander, dricka te och kramas <3

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?

Hmmm.. tänd ljus, pussas och var glad..

 

Hur ser din höstoutfit ut?

Lager, mysiga tröjor, bra, varma och vattentäta skor, fina kappor och halsdukar, kjolar och boots


Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

Ja! Vet vad jag vill göra och inte vill göra i framtiden..som sagt, varje höst har jag något nytt jobb eller ett nytt projekt


Vad har du på TO-DO listan just nu?

Idag: sätt gradun på nätet, förbered lektioner, förbered, kör- och bandklubb, börja arra resten av Lucia-sångerna, fakturera typer, fixa julsånger, skicka noter till såna som vill sjunga vår julsång, maila ungefär 30 typer, ringa fixa dona...Det här blir ju säkert super när jag jobbar 8-20 idag :) (detta inlägg är tidsinställt)


Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

Tänk på att julen snart är här! Hösten är ju jätteok jämfört med det där slasket i februari-mars..


Bästa musiken för regniga dagar?

Veronica Maggio, Eva Cassidy m.fl...


Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?

Själv följer jag inga serier för tillfället men som sagt, BEck och Wallander går hem just nu (eller åtminstone den där första halvtimmen, sen har jag somnat)


Vilka bloggar frossar du i för tillfället?

Dom där vanliga..tycker BB är rätt underhållande för tillfället, alla kompisars, några finlandssvenska, några skönhetsrelaterade...


Vad är den höstigaste maträtten?

Någå med svamp!


Var hänger du helst under helgen?

Anywhere med vänner, familj och bf <3 Gör gärna något aktivt eller jobbar bort saker


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Spanien i mars, möjlgitvis en resa lite längre bort före det (jobbgrej)

 

Hur förbereder du dig för vintern?

Har alltid bra och varma skor och rockar, hatar att frysa..övar Lucia-sånger med mina underbara Finlands Lucia-tärnor och väntar med spänning på vem som kröns till Finlands Lucia 2013!

12.11.2013 kl. 09:28

Jaha..

.. här bloggar man helt tydligt med en veckas mellanrum..och IGEN är jag i Ekenäs. Denna gång endast som groupie... ser fram emot att se min favorittrummis rocka på..

Jag sku så gärna blogga varje dag, tycker det är så kiva att titta tillbaka och se vad man gjort, men det vill int riktigt bli av då man flyger o flänger överallt. Sku det gå att mobilblogga och ipadblogga sku jag vara helt hyperblondinbellabloggare. Vink till Ratata.. ;)

Min 30-årsdag i Grekland. Snart snart...

02.11.2013 kl. 17:50

Musik och talang lördag

Tchaba! Sitter i bussen påväg hem från Vasa och är till skillnad från de flesta andra pigg och icke-bakis :) Igår var det den sista dagen på Musik och talang och dagen var busy igen med att fota och uppdatera osv..

Chartmakers Henkka och Svante anses vara de bästa på att mastra låtar och jobbar förutom med de främsta artisterna i Finland även med kända internationella artister. De fick även Musik&Talang-priset för sin mångåriga verksamhet.

Lucky me att de även mastrar mitt material <3

 

Fina Annette och mina Skolmusik-flickor var på plats <3

<3

Då alla föreläsningar var slut fick jag mitt i allt ett nytt uppdrag...nämligen att agera prisflicka på den webb-direktsända galan Vegapriset...oookeej, det var bara att försöka hitta passande kläder och le vackert :) Som tur fick jag låna ett par fina skor av Annette och slapp gå i mina slitna Converse :)

Bara att köra!!

Min fina Frida, som var min första Finlands Lucia 2007, fick ta emot priset som årets kvinnliga artist. Hoppas inte mikrofonen snappade upp att jag förtjust sade "Min Lucia" då jag kramade henne :)

 

Ifall någon vill se på sändingen finns länken HÄR.

Nu skall jobba vidare med mitt egna spektakel, det har hänt mycket på karriärsfronten denna helg och pusselbitarna håller på att falla på plats. Sjukt spännande!

Puss

22.09.2013 kl. 10:52

Musik och talang fredag

Hej!

Håj vilken dag igår! Jag har fotat, fotat och fotat och postat, postat och postat! Men roligt är det och samtidigt får man ju lyssna på väldigt intressanta paneler mellan varven. En liten procent av dagens händelser.. :

 

Rennie Mirro (SWE), som faktiskt är Sarah Dawn Finers bror berättade om hur man bygger upp en bra show. Intervjuaren känner åtminstone mina vänner igen ;)

 

Malou och Emilia jobbar bland annat i receptionen

 

Fina Krista berättade om Team Ding Dong och körde en väldigt bra keikka senae på kvällen

 

Fubbe, Kiri och Frida Andersson är definitivt på Team Ding Dong

 

Team Skolmusik råkade alla vara på plats i Finlands soligaste stad och vad är sen oddsen att vi träffar Janne från BEAT! (Finlands Eurovisionsrepresentant 1990). Vi blev lite starstruck eftersom deras låt var med i vårt lärarpotpurri som avslutade hela Skolmusik och vi övat in deras koreografi osv... Needless to say att han fick en liten dansshow.. :)

 

 

 

 

21.09.2013 kl. 15:15

Oh my

Gomorron alla fina!

Här ligger jag pigg som en lärka efter 3 timmars sömn. Hjärnan ville nu stiga upp trots att kroppen skriker efter mer sömn. Orsaken är faktiskt inte det ni tror. Med endast vatten i systemet körde vi hem från Korpo där vi hade keikka och var hemma 5.30. Det där med vatten är förresten ett återkommande fenomen, har gått med på ett vad. Mer om det senare!

 

Nu skall jag ge kroppen 30 min tid att försöka somna till tv:n, sedan ger jag upp 4 real och stiger upp. Blir studio-dag idag!

01.09.2013 kl. 09:31

Tja

Dagarna går och mitt nya liv börjar så småningom forma sig.. mycket som ännu är öppet men det fixar nog sig så jag hittar en bra balans.

Skolmusik känns som ett helt annat liv sedan. Sååå länge sedan.

Det var ett projekt och inte ett livslångt jobb men jag saknar såklart mina kolleger man blev så van vid. Som tur mötte jag upp finaste flixen Miri i måndags för att skvallra lite men fram för allt börja brainstorma på ett helt nytt projekt! Spännande!

 

Nu har jag just slutat min undervisning i min nya skola, där jag jobbar 2 dagar i veckan, och skall till grani högstadie för att dra bändklubb! Woop, sen blir det träning och en liten bil-vänlig födisfest.

 

Ha det bra alla, I´m back now så stay tuned. Nu händer det grejer!

28.08.2013 kl. 13:41

HÖST!

Oho, tog visst en liten bloggpaus...så går det när man har ett liv.

Sommaren har gått åt till att ha roligt, sjunga mycket (många keikkor), resa lite, stressa lite osv..har i princip varit ledig men keikkorna har tagit upp största delen av alla veckoslut och lite till. Men åh så roligt det är!

 

Kommer att göra ett keikka-inlägg nu när jag är back in business men för idag bjuder jag på en bild som inte har något med något att göra.

 

P.S. Idag hänger jag med ganska stora typer (alltså stora-kända, int stora-stora)! Just nu tar artistvärdinnan en liten kaffepaus i väntan på att föra storheterna vidare.

 

Puss

22.08.2013 kl. 14:30

TGIF!

Så var det fredag! Vilken rolig jobbvecka det varit med mycket skratt, "video-inspelning" och härliga jobbkompisar!

Igår var vi dessutom och tittade på Bobby Kimball på On the Rocks. Älska Toto! Har sett Toto live två gånger och nu då endast Kimball men tröttnar aldrig på deras låtar!

 

Spookyt ljus...

 

Blev en lugn men rolig och stämningsfull kväll...

Dagen har gått i jobbets tecken, verkligen roliga grejer på Skolmusik-fronten just nu! Love music <3

Denna fredagskväll kommer jag bara att vara hemma och fixa allt möjligt nödvändigt, slötitta på the Voice och fram för allt SOVA! Blir ett lugnt veckoslut annars också, väldigt skönt!

Kram på er vänner

22.02.2013 kl. 19:01

Veckan

Gomorron gomorron!

 

Veckan har varit smått galen men väldigt rolig! Har bland annat flugit fram och tillbaka till Vasa för att hålla ett lärarseminarium om Skolmusik. Tidiga morgonar (?) och sena kvällar blir det men det har varit väldigt roligt och givande! Vi körde allmän info, diskussion och sedan sjöng vi igenom repertoaren av hjärtats lust! SÅÅÅ kul!

Nästa dag var det samma grej i Esbo vilket också var väldigt lyckat!

 

Nu närmar det sig påriktigt...

Nu blir det träning, lite beautystuff, frissa och en massa fixande/jobbande/övande hemma! Bra lördag!

09.02.2013 kl. 09:39

wops

Glömde lite bort bloggen och fick lite skäll av mina tärnisar idag :) I will skärp myself!
Har haft ett ljuvligt veckoslut med både girltime och med den bästa och verkligen försökt att inte göra så mycket vettigt. Svårt det där men att "inte göra någonting"...behöver alltid en gameplan! Så det blir skönt med rutiner och vardag imorgon!

Idag hade jag första keikkan sedan presidentbesöket (19.12) med Lucia. Så roligt att få uppträda med mina fina igen! <3

Eftersom Julia är på en skolresa i Kenya var en av tärnorna, som även var Luciakandidat, Lucia. Elin klarade det med glans och det gick riktigt bra!Obligatorisk vinkbildEn liten sötis fick gå ut med flickorna efter sista sången :) Så sött när Elin tog hennes hand och mamma började gråta!

Nu skall jag hänga upp lite tvätt  (intressant, I know) och börja fara iväg mot stan och bota min rastlöshet med det bästa sällskapet!

Imorgon kör vi ny vecka, nya tag och nytt liv, ok?

Puss
06.01.2013 kl. 18:27

Honey, I´m coming home

Sitter hos min moster och jobbar lite medan resten spelar öbo-versionen av "Morjens"-spelet = "Pampas-spelet"...granistyle-flickorna har inte så stor chans men man lär sig...

Vi övertalade ma o pa att åka hem redan idag så blir det inte så stressig nyårsafton. Woop woop. 2 dagar räcker gott och väl, vi har träffat alla släktingar och ätit way too much. Perus.Så fint överalltVärldens bästa kusiner! Vi har alltid tagit detta traditionella kusinfoto och nu var det första gången på flera åååååår som vi alla var samlade <3 Hela grejen med uppställningen fungerar inte riktigt mera eftersom alla utom 2 är vuxna och vår "tripp, trapp, trull"-längdordning lyser med sin frånvaro :)

Nu skall vi snart sätta oss i bilen och henga där i typ 5-6 timmar...tänker köra lite men även bänka mig längst bak på "tredje" raden så kan jag jobba lite och planera det nya året!
30.12.2012 kl. 17:10

Panikis

Hejsan!

Har mycket att berätta, så mycket har hänt de senaste dagarna...har sovit typ ett dygn (skojar inte) och är ännu trött...idag blir det panikstädning, panikövning inför morgondagens 3 keikkor med Spämmis, panikjulklappsshopping (har en julklapp klar...) och sedan ännu middag med flixen...så gotta go..

Aijoo, lyssna på Vega-listan, min fina Lussekör är utmanare så idag kl 14 får vi se om vi kom in på listan :) Spänannde spännande! Jag hoppas verkligen det för mina fina tjejer förtjänar verkligen det...

Nu ska vi öva med Pamme o vår lilla kusin som skall sjunga med oss i en sång :)

Puss o kram
23.12.2012 kl. 12:20

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com