Luciaaaa

Hej!

IGEN har jag inte sluppit in på bloggen...smått störande då det HÄNDER SÅ MYCKET!!!

I fredags spelade vi tex in årets Lucia-sång. Det kommer att bli en duett mellan mig och Thomas Lundin feat. Luciakören. Jee jee. Sången är skriven av Thomas, mig och Niklas och kommer att släppas som en singel väldigt, väldigt snart. Exciting and fun.

Flickorna kom till studion i Borgå i 3 olika grupper i fredags och kämpade på väldigt duktigt! Det kommer att bli så bra så bra!

Mellangruppen :)

Sopranerna

 

Och sen...

 

SORI SISTA GRUPPEN, ALTERNA, jag var så trött och upp i varv vid det här laget att jag helt glömde bort att fota er..men ni var duktiga..

 

Även Folkhälsan var på plats och skrev en kort juttu om vårt projekt. KLICK.

17.11.2013 kl. 16:51

Nu börjar det igen!

Hej!

Sitter i Ekenäs och jobbar medan pojkarna övar sina sånger. Ikväll har vi keikka på dansgalan i bollhallen :D Så det blir gamla goda YMCA, I will survive osv.. mina planer är att sitta och jobba under de låtar jag inte är med (vilket är mååånga)...

 

I torsdags träffade jag Luciakandidaterna och det var som vanligt sååå spännande och superroligt! Hela grejen är så sjukt stor, det är så mycket media över det hela och den tösen som blir vald till Finlands Lucia har ett enormt uppdrag framför sig! Vi har redan börjat öva med tärnorna och på måndag kommer det även med några av kandidaterna som ville vara med i kören. Jee jee nu börjar bästa jobbet ever!

Video som HBL filmade:

http://hbl.fi/feature/2013-10-24/516846/luciakandidaterna-pa-de-tios-dag

26.10.2013 kl. 13:03

Reklam vol 2

Hejs!

Bläddrade igenom HBL idag och såg några bekanta söta nunor :)

So flickor (16 år uppåt), kom på min audition 14.10 kl 16.30, Mannerheimvägen 97, Helsingfors! Det är inte farligt, jag biter inte, och om ni kommer med i tärnekören har ni en once in a life time-upplevelse framför er! Don´t miss!

 

06.10.2013 kl. 21:49

Musik och talang fredag

Hej!

Håj vilken dag igår! Jag har fotat, fotat och fotat och postat, postat och postat! Men roligt är det och samtidigt får man ju lyssna på väldigt intressanta paneler mellan varven. En liten procent av dagens händelser.. :

 

Rennie Mirro (SWE), som faktiskt är Sarah Dawn Finers bror berättade om hur man bygger upp en bra show. Intervjuaren känner åtminstone mina vänner igen ;)

 

Malou och Emilia jobbar bland annat i receptionen

 

Fina Krista berättade om Team Ding Dong och körde en väldigt bra keikka senae på kvällen

 

Fubbe, Kiri och Frida Andersson är definitivt på Team Ding Dong

 

Team Skolmusik råkade alla vara på plats i Finlands soligaste stad och vad är sen oddsen att vi träffar Janne från BEAT! (Finlands Eurovisionsrepresentant 1990). Vi blev lite starstruck eftersom deras låt var med i vårt lärarpotpurri som avslutade hela Skolmusik och vi övat in deras koreografi osv... Needless to say att han fick en liten dansshow.. :)

 

 

 

 

21.09.2013 kl. 15:15

Musik och talang once again

Tjohejjsan!

Nu befinner vi oss i Vasa för den årliga kongressen Musik och Talang! För två år sedan var jag här som ärlig deltagare och det var nog ett av mina bättre beslut ;)

Minns att jag for hem en dag för tidigt för att jag bara MÅSTE skriva på min gradu. Bra det så jag nu hann lämna in den i förrgår, dvs 2 år senare :)

Förra året jobbade jag som artistvärdinna och i år ansvarar jag för alla sociala medier, dvs postar bilder och dyl. på FB, Instagram (#musikochtalang) och Twitter :)

Nu kör vi!

20.09.2013 kl. 10:41

Det går också att sova på en båt...

... om man har varit i Stockholm femhundra miljoner gånger och är trött på alla vanliga hotell...så vi bestämde oss för att sova på ett bårhotell för omväxlings skull. Nu sitter vi här vid det fantastiska morgonmålet efter att ha spenderat hela gårdagen i Stockholm bla med att repa inför alla Pappas eget band-gigs i sommar. Kul att träffa Så ska det låta-Marika igen som jag hade så roligt med då vi gjorde tv-inspelningen i vintras!

Sedan var vi även på ABBA-museet villket var sådär faktiskt, men mer om det senare, nu skall jag äta mûsli!

02.07.2013 kl. 09:23

The night I met Peter Jöback

Tjenixen

Sitter hos frissan och har äntligen en lite lugnare stund..så tänkte passa på och blogga om the magic night I met Peter Jöback!

Åh, alltså, jag är världens största fan så när jag fick veta att jag skulle få köra bakom honom på den stora Campus Allegro galan i Jakobstad blev jag såå glad! Vi körade såklart bakom en massa andra artister, främst finlandssvenska men höjdpunkten var nog att sjunga med Jöback! Dessutom fick jag i uppdrag att dra en liten piano/stämövning med honom och Jennifer Brown och det var ju även rätt stort för mussafröken :)

Soundcheck

 

Tyckte detta såg lite coolt ut så var tvungen att ta ett smygfoto :)

Keikkan gick jättebra och Peter var nöjd med oss! Några utvalda bitar kommer på Yle 5 1 maj och 5 maj. Hörde dock att jag och finaste Maria Höglund (jaaa the wife of Tomas"voice of Finland" Höglund) inte syns så mycket men att vi hörs bra :)

Sen satt Peter oss på sin instagram och det var allt jag pratade om i en vecka..

Sen var det FEST! Min "granne" Geir Rönning och en lycklig flicka

 

Barnstjärna 1 och 2 :) Dennis Rönngård och jag tävlade mot varandra i en talangtävling då han var 12 och jag var 9..ingen av oss vann men vi var de yngsta finalisterna och har råkat på varnadra några gånger som vuxna vilket ju är skitkul!

Magiska dagar i Jeppis, tusen tack för att jag fick vara med <3

 

 

13.04.2013 kl. 15:12

Stockholm i natt

Hejs

Har jobbat hela dagen, kört en körövning med min viihdekuoro och försöker nu öva på lördagens keikkasånger. Skall sjunga stämmor på en superstor gala i Jeppis och har sååå mycket att lära mig...man sku ju liksom villa vara så förberedd som möjligt då det är tv-inbandning och man sjunger bakom självaste Peter Jöback..men men...det skall nog gå bra, långt till lördag ju :) Och en hel tågresa med finaste körtjejen Maria <3

Typ 2007 (?) då vi körade bakom Sillanpää och Katri-Helena! Good times...

Nu skall jag göra klart min playlist så jag kan lyssna på sångerna då jag tränar i arla morgonstund!

Gonatt fina

 

 

21.03.2013 kl. 23:47

Onsdag

Hejsan!

Befinner mig på en master class som kallas " Festival & Event Management Master Class"...very interesting very interesting..

"Min" lilla festival Skolmusik närmar sig med stormsteg så detta behöves! Break over, kaffe, penna - let´s go!

 

kram!

13.03.2013 kl. 11:26

Team Ding dong

Hej

 

Joo jag är nog på Team Ding dong! Krista har verkligen kämpat sig fram och skulle utan vidare vara den mest internationella representanten för Finland i Malmö! Så GO GO Krista!

 

 

Förra lördagen jobbade jag på Idrottsgalan och tog bland annat hand om Krista, Geir Rönning och Robert Wells :)

08.02.2013 kl. 20:32

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com