Vår nya julsingel

Hej igen!

En varm sommardag i Grekland föddes följande låt. Texten skrev vi sedan i oktober i Alexandersteaterns källare. Möten, förhandlingar, spela in solo-delar, arra körstämmor, öva med flickorna, spela in med flickorna, fota, klippa, klistra. Mycket jobb men vi är nöjda!

Tack till Folkhälsan, Niklas Rosström, Niklas Nylund, Thomas Lundin och min underbara tärnekör för Finlands Lucia 2013!

 

 

29.11.2013 kl. 12:07

Luciaaaa

Hej!

IGEN har jag inte sluppit in på bloggen...smått störande då det HÄNDER SÅ MYCKET!!!

I fredags spelade vi tex in årets Lucia-sång. Det kommer att bli en duett mellan mig och Thomas Lundin feat. Luciakören. Jee jee. Sången är skriven av Thomas, mig och Niklas och kommer att släppas som en singel väldigt, väldigt snart. Exciting and fun.

Flickorna kom till studion i Borgå i 3 olika grupper i fredags och kämpade på väldigt duktigt! Det kommer att bli så bra så bra!

Mellangruppen :)

Sopranerna

 

Och sen...

 

SORI SISTA GRUPPEN, ALTERNA, jag var så trött och upp i varv vid det här laget att jag helt glömde bort att fota er..men ni var duktiga..

 

Även Folkhälsan var på plats och skrev en kort juttu om vårt projekt. KLICK.

17.11.2013 kl. 16:51

Höstlista

1. Beskriv din höst i tre ord.

Busy, spännande, livsavgörande

2. Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Känslan av ny start, nya jobbgrejer (alla år ser olika ut för mig), Lucia..

3. Hur höstmyser du?

Denna höst har det blivit en tradition att koppla av med en svensk deckarfilm, typ Beck och Wallander, dricka te och kramas <3

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?

Hmmm.. tänd ljus, pussas och var glad..

 

Hur ser din höstoutfit ut?

Lager, mysiga tröjor, bra, varma och vattentäta skor, fina kappor och halsdukar, kjolar och boots


Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

Ja! Vet vad jag vill göra och inte vill göra i framtiden..som sagt, varje höst har jag något nytt jobb eller ett nytt projekt


Vad har du på TO-DO listan just nu?

Idag: sätt gradun på nätet, förbered lektioner, förbered, kör- och bandklubb, börja arra resten av Lucia-sångerna, fakturera typer, fixa julsånger, skicka noter till såna som vill sjunga vår julsång, maila ungefär 30 typer, ringa fixa dona...Det här blir ju säkert super när jag jobbar 8-20 idag :) (detta inlägg är tidsinställt)


Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

Tänk på att julen snart är här! Hösten är ju jätteok jämfört med det där slasket i februari-mars..


Bästa musiken för regniga dagar?

Veronica Maggio, Eva Cassidy m.fl...


Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?

Själv följer jag inga serier för tillfället men som sagt, BEck och Wallander går hem just nu (eller åtminstone den där första halvtimmen, sen har jag somnat)


Vilka bloggar frossar du i för tillfället?

Dom där vanliga..tycker BB är rätt underhållande för tillfället, alla kompisars, några finlandssvenska, några skönhetsrelaterade...


Vad är den höstigaste maträtten?

Någå med svamp!


Var hänger du helst under helgen?

Anywhere med vänner, familj och bf <3 Gör gärna något aktivt eller jobbar bort saker


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Spanien i mars, möjlgitvis en resa lite längre bort före det (jobbgrej)

 

Hur förbereder du dig för vintern?

Har alltid bra och varma skor och rockar, hatar att frysa..övar Lucia-sånger med mina underbara Finlands Lucia-tärnor och väntar med spänning på vem som kröns till Finlands Lucia 2013!

12.11.2013 kl. 09:28

Nu börjar det igen!

Hej!

Sitter i Ekenäs och jobbar medan pojkarna övar sina sånger. Ikväll har vi keikka på dansgalan i bollhallen :D Så det blir gamla goda YMCA, I will survive osv.. mina planer är att sitta och jobba under de låtar jag inte är med (vilket är mååånga)...

 

I torsdags träffade jag Luciakandidaterna och det var som vanligt sååå spännande och superroligt! Hela grejen är så sjukt stor, det är så mycket media över det hela och den tösen som blir vald till Finlands Lucia har ett enormt uppdrag framför sig! Vi har redan börjat öva med tärnorna och på måndag kommer det även med några av kandidaterna som ville vara med i kören. Jee jee nu börjar bästa jobbet ever!

Video som HBL filmade:

http://hbl.fi/feature/2013-10-24/516846/luciakandidaterna-pa-de-tios-dag

26.10.2013 kl. 13:03

Kummit gala o lite konsert

Hejsan där!

Agerar taustamusa-asnvarig på Kummit galan och sjunger även backing i vissa låtar. Sitter samtidigt och jobbar för fullt med lördagens konsert, crazy mycket som ännu skall fixas men det blir nog bra, väntar väldigt mycket på hela lördagen, det kommer att bli sååå roligt.

 

HBL

 

Kaunis Grani

Kul med tidningsjuttun! Tyvärr krockar min konsert med höstlovet så "alla" är borta.. synd men så här nu den här gången!

Öva öva öva

 

17.10.2013 kl. 20:48

Reklam vol 2

Hejs!

Bläddrade igenom HBL idag och såg några bekanta söta nunor :)

So flickor (16 år uppåt), kom på min audition 14.10 kl 16.30, Mannerheimvägen 97, Helsingfors! Det är inte farligt, jag biter inte, och om ni kommer med i tärnekören har ni en once in a life time-upplevelse framför er! Don´t miss!

 

06.10.2013 kl. 21:49

Reklam!

30.09.2013 kl. 16:54

Musik och talang lördag

Tchaba! Sitter i bussen påväg hem från Vasa och är till skillnad från de flesta andra pigg och icke-bakis :) Igår var det den sista dagen på Musik och talang och dagen var busy igen med att fota och uppdatera osv..

Chartmakers Henkka och Svante anses vara de bästa på att mastra låtar och jobbar förutom med de främsta artisterna i Finland även med kända internationella artister. De fick även Musik&Talang-priset för sin mångåriga verksamhet.

Lucky me att de även mastrar mitt material <3

 

Fina Annette och mina Skolmusik-flickor var på plats <3

<3

Då alla föreläsningar var slut fick jag mitt i allt ett nytt uppdrag...nämligen att agera prisflicka på den webb-direktsända galan Vegapriset...oookeej, det var bara att försöka hitta passande kläder och le vackert :) Som tur fick jag låna ett par fina skor av Annette och slapp gå i mina slitna Converse :)

Bara att köra!!

Min fina Frida, som var min första Finlands Lucia 2007, fick ta emot priset som årets kvinnliga artist. Hoppas inte mikrofonen snappade upp att jag förtjust sade "Min Lucia" då jag kramade henne :)

 

Ifall någon vill se på sändingen finns länken HÄR.

Nu skall jobba vidare med mitt egna spektakel, det har hänt mycket på karriärsfronten denna helg och pusselbitarna håller på att falla på plats. Sjukt spännande!

Puss

22.09.2013 kl. 10:52

Musik och talang fredag

Hej!

Håj vilken dag igår! Jag har fotat, fotat och fotat och postat, postat och postat! Men roligt är det och samtidigt får man ju lyssna på väldigt intressanta paneler mellan varven. En liten procent av dagens händelser.. :

 

Rennie Mirro (SWE), som faktiskt är Sarah Dawn Finers bror berättade om hur man bygger upp en bra show. Intervjuaren känner åtminstone mina vänner igen ;)

 

Malou och Emilia jobbar bland annat i receptionen

 

Fina Krista berättade om Team Ding Dong och körde en väldigt bra keikka senae på kvällen

 

Fubbe, Kiri och Frida Andersson är definitivt på Team Ding Dong

 

Team Skolmusik råkade alla vara på plats i Finlands soligaste stad och vad är sen oddsen att vi träffar Janne från BEAT! (Finlands Eurovisionsrepresentant 1990). Vi blev lite starstruck eftersom deras låt var med i vårt lärarpotpurri som avslutade hela Skolmusik och vi övat in deras koreografi osv... Needless to say att han fick en liten dansshow.. :)

 

 

 

 

21.09.2013 kl. 15:15

Musik och talang once again

Tjohejjsan!

Nu befinner vi oss i Vasa för den årliga kongressen Musik och Talang! För två år sedan var jag här som ärlig deltagare och det var nog ett av mina bättre beslut ;)

Minns att jag for hem en dag för tidigt för att jag bara MÅSTE skriva på min gradu. Bra det så jag nu hann lämna in den i förrgår, dvs 2 år senare :)

Förra året jobbade jag som artistvärdinna och i år ansvarar jag för alla sociala medier, dvs postar bilder och dyl. på FB, Instagram (#musikochtalang) och Twitter :)

Nu kör vi!

20.09.2013 kl. 10:41

Real Group!

Hej!

Jag är så kär i hela Real Group efter att jag jobbade som deras artistvärdinna förra veckan! Alla så himla trevliga och roliga! Det blev en väldigt lång dag med ca sjuttontusen taxi-resor, spring och fixande men jag tycker faktiskt det är väldigt roligt att ta hand om folk och passa upp dem :)

 

28.08.2013 kl. 18:52

Tja

Dagarna går och mitt nya liv börjar så småningom forma sig.. mycket som ännu är öppet men det fixar nog sig så jag hittar en bra balans.

Skolmusik känns som ett helt annat liv sedan. Sååå länge sedan.

Det var ett projekt och inte ett livslångt jobb men jag saknar såklart mina kolleger man blev så van vid. Som tur mötte jag upp finaste flixen Miri i måndags för att skvallra lite men fram för allt börja brainstorma på ett helt nytt projekt! Spännande!

 

Nu har jag just slutat min undervisning i min nya skola, där jag jobbar 2 dagar i veckan, och skall till grani högstadie för att dra bändklubb! Woop, sen blir det träning och en liten bil-vänlig födisfest.

 

Ha det bra alla, I´m back now så stay tuned. Nu händer det grejer!

28.08.2013 kl. 13:41

Heja heja!

Sitter bänkad framför tv:n efter en lååååång jobbdag med Team Skolmusik och väntar på att syrran skall komma och titta på The Voice...vi hejar såklart på min fina vän och Skolmusik-kollega Tomas Höglund! Telefonen kommer att gå het I tell you...

Ett annat kapitel avslutades igår då min viihdekuoro, som jag lett detta läsår, hade sin vårkonsert och avslutning. Kören hade grym fiilis och alla var glada och nöjda. Lite vemodigt men välkomnar en ledig kväll i veckan med öppna armar!

19.04.2013 kl. 19:51

Jazzjutska

Hej!

På söndagen gav jag och Sven Nygård med trio en jazz/gospel-konsert i Pernå kyrka. Det kom massor med folk och var verkligen lyckat!

Med mig sjöng även Lovisa-kören och det lät riktigt bra! Jag var lite väl känslig i vissa sånger då jag personligen var lite ledsen men det gav ju bara rätt feeling till låtarna :)

 

Sven ringde just och sade att nu börjar han jobba för en turné. Demon och bilder och allt världens sku det fixas...att han som 81-åring är så into på att spela o fixa slutar aldrig att förvåna mig...sån vill jag bli!

17.04.2013 kl. 07:16

The night I met Peter Jöback

Tjenixen

Sitter hos frissan och har äntligen en lite lugnare stund..så tänkte passa på och blogga om the magic night I met Peter Jöback!

Åh, alltså, jag är världens största fan så när jag fick veta att jag skulle få köra bakom honom på den stora Campus Allegro galan i Jakobstad blev jag såå glad! Vi körade såklart bakom en massa andra artister, främst finlandssvenska men höjdpunkten var nog att sjunga med Jöback! Dessutom fick jag i uppdrag att dra en liten piano/stämövning med honom och Jennifer Brown och det var ju även rätt stort för mussafröken :)

Soundcheck

 

Tyckte detta såg lite coolt ut så var tvungen att ta ett smygfoto :)

Keikkan gick jättebra och Peter var nöjd med oss! Några utvalda bitar kommer på Yle 5 1 maj och 5 maj. Hörde dock att jag och finaste Maria Höglund (jaaa the wife of Tomas"voice of Finland" Höglund) inte syns så mycket men att vi hörs bra :)

Sen satt Peter oss på sin instagram och det var allt jag pratade om i en vecka..

Sen var det FEST! Min "granne" Geir Rönning och en lycklig flicka

 

Barnstjärna 1 och 2 :) Dennis Rönngård och jag tävlade mot varandra i en talangtävling då han var 12 och jag var 9..ingen av oss vann men vi var de yngsta finalisterna och har råkat på varnadra några gånger som vuxna vilket ju är skitkul!

Magiska dagar i Jeppis, tusen tack för att jag fick vara med <3

 

 

13.04.2013 kl. 15:12

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com