Och så några till..

Det är många som undrar hur keikkorna med Finlands Lucia går till. Är alla med på allt? Är jag med på allt? Eftersom tärnorna är så många och det inte behövs alla flickor på all keikkor har vi ett system där de delar på keikkorna. De kör ett pass, oftast en hel dag, och körs från plats till plats i Lussebilen. Jag är med på de keikkorna där det behövs ackompanjemang. Elin är såklart på alla keikkor :)

Dagarna efter Kröningen är som mest galna..

Dagen efter Kröningen, på lördag, vaknade jag sjukt tidigt igen för att fara efter min efterlängtade finis från flygplatsen, som varit i Kina hela veckan.. :) Senare hade vi keikka på Barnfesten i Hanken, vår lämppäre var Mamma Mu ;)

Obligatoriskt gruppfoto i en trång korridor innan ingång..

Följande dag, söndag, var det dags för Luciamarknaden, där vi sjöng utomhus. Utan snö, snyft..

 

The Black tärna tog tillfället i akt och sjöng med..

Måndag var det dags för sista keikkan med hela kören. Muntra Musikanterns dubbelkonserter i Tempelplatsens kyrka.

Mellan konserterna gick vi på pizza och var (för) mätta och belåtna inför andra keikkan!

Stämningsfullt att stå och vänta till Muntra Musikanters vackra toner.

Muntra Musikanter hade även en konsert följande dag, tisdag, där ett mindre gäng uppträdde.

 

 
Under väntetiden före denna keikka informerade Elin oss om att måndag kommer först. Sen tisdag osv..
 
Onsdag! Det väntade presidentbesöket! Förra året kom Niinistö liksom bakvägen in i rummet och jag som satt färdigt "på scen" fick en sådan chock då han hälsade på mig redan då (med Halonen brukade vi göra det efteråt) att jag int ens hann stiga upp. Så min mission var att iskallt och oberört stirra rakt frammåt då paret igen kom från samma håll. Success!
 
Obligatorisk selfie före mötet med presidenten!
 
Efter sången var det som vanligt litet smalltalk och glögg och än en gång var paret såå förtjusande och imponerade oss verkligen med sin nästan perfekta svenska!
 
Detta var sista keikkan för min del innan jul. Minns att jag rusade iväg till skolan jag jobbar i och repade inför julfesten som var samma kväll. Sedan var det minsann jullov för musikmagister!
 
Ett sista enlägg om bland annat avslutningen lite senare!

 

12.01.2014 kl. 15:23

Luciadagen 2013

Nåja, så här en månad senare är det kanske dags att skriva lite om Luciadagen..

Dagen började som vanligt omänskligt tidigt med träff kl. 5.30 i Min Morgons studio. Som tur har man så mycket adrealin att tröttheten blir en bisak. Flickorna sjöng live helt sjukt bra men i tv:n var det lite lustigt mixat och en aning i obalans...men men..

Min Morgon har nog aldirg haft så här många unga tjejer på besök :)

Vägen in till studion...

Sedan var det dags att fara vidare till Forum och Aktia där en massa folk väntade på att få sen Elin och flickorna.

Fantastisk akustik!

Sedan var det dags för följande direktsändning, nämligen Stora Smedjan, YLE. Live-uppträdande för Yles personal samt direkt sändning i Radio Vega.

Fullsatt sal..

Sedan följde det några keikkor i Folkhälsans olika hus i Helsingfors och Esbo..fullsatt överallt som vanligt.

Lunch och lite häng... då kom tröttheten ikapp oss och vi blev en aning slöa..

Runt 15 var vi framme i DOMKYRKAN och övade med mikrofoner osv..

Jag var otroligt nervös denna gång men visste att vi har övat tillräckligt och väldigt noggrannt. Programmet var på plats, nu var det fast i tekniken. Förra året blev det rundgång mitt i vår nya sång. Tidigare år har det mixats ut väldigt konstigt ut i tv:n.

 

För att undvika detta var jag verkligen en pain in the ass med både kyrkans tekniker och Yles personal. Men det var värt det. För första gången lät tv-sändningen  ens någorlunda nära sanningen, så som det lät i kyrkan. Tummen upp för Yles tekniker som dessutom ringde mig på kvällen då programmet hade sänts och frågade om jag var nöjd!

I o med att Thomas Lundin och jag gett ut en singel i samarbete med Folkhälsan och Luciakören var vi bokade att uppträda med sången i kyrkan.

Summa summarun så gick allt bra och som sagt var jag faktiskt ganska nöjd med tv-soundet denna gång. Aldrig blir det som live, men en klar förbättring!

Finaste tärnisarna gick glatt ner för Domkyrkans trappor och ut på den vanliga kortegerundan för att vinka till tiotusentals folk!

Finaste tärnisarna <3

En av de bästa Luciadagarna under min tid, tusen tack alla, en magisk dag!

 

 

12.01.2014 kl. 14:48

Alldeles ljuvligt

Hade en helt härlig Luciadag igår. Kommer att sätta bilder senare, måste ta in allt först. Hela veckan har varit stor och innehållit mer känslor än någonsin. Håh, allt är annorlunda nu!

 

Hörs senare, finis är hemma! <3

14.12.2013 kl. 13:43

Lussebloggen

Hej!

 

Fullt ös på här, hinenr knappt borsta tänderna.. :) Mycket med Finlands Lucia, mycket med andra julfester där det ska spelas, mycket med allt..

Blir en spännande Kröning detta år då jag skall vara både dirigent/piansit och artist...men men..det skall nog gå bra!

Imorgon händer det något som gör att jag är så nervös som jag ALDRIG i hela mitt långa vana musikerliv varit! Och om det går vägen kommer det att betyda så mycket och ååår av en hemsk börda kommer att vara över! Så håll tummarna för mig imorgon kl 15.45 ok??

Vi satt btw ut förra årets Lucia-låt på youtube här o dagen! Attans vad stolt jag blir, så sjukt bra låt om man nu får säga det själv! :)

 

 

10.12.2013 kl. 14:01

Hemma hos Finlands färskaste Lucia

Eftersom vi råkar befinna oss i Ekenäs pga keikka igår så passade vi såklart på att titta in i Cafe Gamla Stan där ingen mindre än Finlands Lucia Elin serverade oss glögg och pepparkaka.

Sedan kollade vi lite på årets repertoar och bestämde hennes solodelar osv...Imorgon får hon träffa sina fina tärnor då vi har en extra övning.

Mitt i allt kom dessutom Benny Törnroos in. Han har ju ett populärt radioprogram som heter Fonden och han avslöjade att vi borde lyssna på måndag kl 18..  ;)

 

 

Mr. Låtskrivare ville såklart också ha en bild med Finlands Lucia 2013!

30.11.2013 kl. 17:20

Vår nya julsingel

Hej igen!

En varm sommardag i Grekland föddes följande låt. Texten skrev vi sedan i oktober i Alexandersteaterns källare. Möten, förhandlingar, spela in solo-delar, arra körstämmor, öva med flickorna, spela in med flickorna, fota, klippa, klistra. Mycket jobb men vi är nöjda!

Tack till Folkhälsan, Niklas Rosström, Niklas Nylund, Thomas Lundin och min underbara tärnekör för Finlands Lucia 2013!

 

 

29.11.2013 kl. 12:07

Min nya

LUCIA 2013! Finaste Elin Andersson! Tänk att det blev Fridas lillasyster. Frida som ju var min allra första Lucia <3

Natten till igår drömde jag faktiskt att det blev Elin. För en gångs skull drömde jag e sann dröm :)

Ödmjukare får man leta efter!

P.S. Senare idag släpps vår nya julsingel, so stay tuned!

29.11.2013 kl. 09:10

Where the bee sucks

Hejs

 

Blev sjuk sen igen, dag 11 nu..bläh. Känner mig lite bättre men har sån panik över att jag har så mycket att göra just nu. Kan bara inte vara borta från allt jobb mer, det går bara inte. Så idag tänker jag nu bara fösöka köra på.

Sitter på nålar om väntar på att få veta vem Finlands Lucia 2013 kommer att vara. Har drömt mardrömmar hela natten om att det var jag som måste åka hem till alla kandidater och berätta ifall de blivit valda eller inte. Huj. Hela familjen satt och väntade på resultatet och endast en kandidat blev ju glad..

Om någon timme vet vi! IIIIKKKK!

 

28.11.2013 kl. 10:54

Luciaaaa

Hej!

IGEN har jag inte sluppit in på bloggen...smått störande då det HÄNDER SÅ MYCKET!!!

I fredags spelade vi tex in årets Lucia-sång. Det kommer att bli en duett mellan mig och Thomas Lundin feat. Luciakören. Jee jee. Sången är skriven av Thomas, mig och Niklas och kommer att släppas som en singel väldigt, väldigt snart. Exciting and fun.

Flickorna kom till studion i Borgå i 3 olika grupper i fredags och kämpade på väldigt duktigt! Det kommer att bli så bra så bra!

Mellangruppen :)

Sopranerna

 

Och sen...

 

SORI SISTA GRUPPEN, ALTERNA, jag var så trött och upp i varv vid det här laget att jag helt glömde bort att fota er..men ni var duktiga..

 

Även Folkhälsan var på plats och skrev en kort juttu om vårt projekt. KLICK.

17.11.2013 kl. 16:51

Höstlista

1. Beskriv din höst i tre ord.

Busy, spännande, livsavgörande

2. Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Känslan av ny start, nya jobbgrejer (alla år ser olika ut för mig), Lucia..

3. Hur höstmyser du?

Denna höst har det blivit en tradition att koppla av med en svensk deckarfilm, typ Beck och Wallander, dricka te och kramas <3

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?

Hmmm.. tänd ljus, pussas och var glad..

 

Hur ser din höstoutfit ut?

Lager, mysiga tröjor, bra, varma och vattentäta skor, fina kappor och halsdukar, kjolar och boots


Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

Ja! Vet vad jag vill göra och inte vill göra i framtiden..som sagt, varje höst har jag något nytt jobb eller ett nytt projekt


Vad har du på TO-DO listan just nu?

Idag: sätt gradun på nätet, förbered lektioner, förbered, kör- och bandklubb, börja arra resten av Lucia-sångerna, fakturera typer, fixa julsånger, skicka noter till såna som vill sjunga vår julsång, maila ungefär 30 typer, ringa fixa dona...Det här blir ju säkert super när jag jobbar 8-20 idag :) (detta inlägg är tidsinställt)


Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

Tänk på att julen snart är här! Hösten är ju jätteok jämfört med det där slasket i februari-mars..


Bästa musiken för regniga dagar?

Veronica Maggio, Eva Cassidy m.fl...


Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?

Själv följer jag inga serier för tillfället men som sagt, BEck och Wallander går hem just nu (eller åtminstone den där första halvtimmen, sen har jag somnat)


Vilka bloggar frossar du i för tillfället?

Dom där vanliga..tycker BB är rätt underhållande för tillfället, alla kompisars, några finlandssvenska, några skönhetsrelaterade...


Vad är den höstigaste maträtten?

Någå med svamp!


Var hänger du helst under helgen?

Anywhere med vänner, familj och bf <3 Gör gärna något aktivt eller jobbar bort saker


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Spanien i mars, möjlgitvis en resa lite längre bort före det (jobbgrej)

 

Hur förbereder du dig för vintern?

Har alltid bra och varma skor och rockar, hatar att frysa..övar Lucia-sånger med mina underbara Finlands Lucia-tärnor och väntar med spänning på vem som kröns till Finlands Lucia 2013!

12.11.2013 kl. 09:28

Gissa var jag är!

Ledtråd 1: Det är lördag

Ledtråd 2: Det har igen gått en vecka sedan jag bloggade.

Ser ni mönstret? Va? Va?

Sitter i Motellets säng i E-town (ja, här igen) och skall snart gå på frulle. Vi lyssnar på Fonden med Riki Sorsa genom tv:n och konstaterar att det är bra musasound i tv:n.

Har haft en ganska hektikst vecka med allt det vanliga programmet, Lucia-övningar, musik i Smedsby, egna sånglektioner och alla privata, elever plus 3 keikkor på rad. Pjuh. Men once again, har njutit av allt, fast man ju blir trött ibland, tänk att man ändå får syssla med musik på heltid (på ett eller annat sätt...)!

Keikka 1 på någon pensionärsjuttu. Just me and the piano.

 

Keikka 2, Grankullas Svenska Dagen-fest med Pamme, alltså SystraMi :)

Keikka 3: Begravningskeikka med min <3 . Inte ju världens kivogaste men det gick bra och de anhöriga var väldigt nöjda, vilket är det viktigaste.

 

På fredagen hann jag dessutom mysa lite med Bossan medan jag var hos Pamme. (Bilden är arrangerad, egentligen tycker han inte riktigt om mig).

 

09.11.2013 kl. 07:48

Nu börjar det igen!

Hej!

Sitter i Ekenäs och jobbar medan pojkarna övar sina sånger. Ikväll har vi keikka på dansgalan i bollhallen :D Så det blir gamla goda YMCA, I will survive osv.. mina planer är att sitta och jobba under de låtar jag inte är med (vilket är mååånga)...

 

I torsdags träffade jag Luciakandidaterna och det var som vanligt sååå spännande och superroligt! Hela grejen är så sjukt stor, det är så mycket media över det hela och den tösen som blir vald till Finlands Lucia har ett enormt uppdrag framför sig! Vi har redan börjat öva med tärnorna och på måndag kommer det även med några av kandidaterna som ville vara med i kören. Jee jee nu börjar bästa jobbet ever!

Video som HBL filmade:

http://hbl.fi/feature/2013-10-24/516846/luciakandidaterna-pa-de-tios-dag

26.10.2013 kl. 13:03

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com