Heeeeem

Sitter på flygplatsen i Vasa och väntar på att mitt flyg skall gå..blir så skönt att sova hela resan hem, jag slumrade just till sittandes...hur trött? :)

Nåja men roligt har det varit, igår började jag med att jobba med Skolmusik på Vasa-kontoret innan jag joinade Julia och 4 tappra tärnor och åkte till Närpes för att uppträda i deras superstora totalt fullsatta kyrka...lite panik där före då vi inte hann kolla nåt och flygeln var typ 30 meter ifrån flickorna men det gick väl helt ok, hörde faktiskt inte så mycket av flickorna :)Efter Närpes var det skjuts tillbaka till Vasa och fastän vi var trötta bestämde vi oss ändå för att sätta oss ner i Fransmanni en stund och umgås. Mycket skratt blev det! Jag har verkligen roligt med dessa tärnor <3

Sedan råkade det ju sig så att min favorit plus ett härligt gäng med kompisar var i stan de med så joinade dem en stund innan det var dags för John Blunds arrival...semi-tidig väckning idag och genast till kontoret för att jobba vidare med Skolmusik och gå på ett möte gällande ett nytt och mycket lovande projekt :)

Nu ska jag gå genom security, piper alltid så det kan ta en stund :)

Ha en bra kväll alla fina

p.s. Imo ska jag träffa Sauli N ;)
19.12.2012 kl. 18:12

Tempel

Hejsvejs!

Hälsningar från Vasa, igen...

I måndags, före vi tog dagens sista möjliga flyg upp till Vasa hade vi sista keikkan före jul där alla tärnor var med. Muntra Musikanters båda konserter var slutsålda och vi uppträdde som vanligt ungefär i mitten vilket bidrar till en hel del väntande...vi gick som vanligt och äta mellan konserterna och sedan var det bara att vänta och vänta igen...svårt när man måste vara rätt tyst :)

Flickorna sjöng riktigt fint, det var någon som sade att Lucia-kören inte sjngit så här bra på 10 år :) Och det har vi fått höra jätte ofta denna säsong! De har verkligen varit sååå duktiga i år och i o med skivinspelningen har vi övat mer än någonsin.

Lite magiska pics som min privata Lucia-stalker knäppte:"Kom ihåg o le..."Muntra Musikanter sjöng in oss

19.12.2012 kl. 09:57

Luciabloggen

Hej!

Ja, det handlar ju mest om Lucia just nu men det är ju det som är så aktuellt just nu så..
Igår var det Lucia-marknad utanför Stockmann och trots en hemsk blåst och snöyra möttes vi tappert och sjöng några trudeluttar för publiken.Ser ni wannabeen där åt vänster? The black tärna. Jag har varit så avis på mina tärnor för det verkar så roligt att sjunga tillsammans så jag bestämde mig för att joina dem samtidigt som jag ledde och tog ton osv.Blev kallad ett och annat igår :) Först var det någon som frågade om jag är Lucian, sedan var det någon som undrade varför den där ena tärnan inte hade bytt om. Bästa reaktionen var ändå 2 män som stod bakom min vän John. Ena pekade på mig och frågade av den andre "Vem är hon den där?" varpå den andra svarade "Nå alltså hon är alltid här". Lucia-stalker is fine by me.

Efter lite paus för min del var det dags för en seeeen keikka i Johanneskyrkan. 8 duktiga tärnisar plus Julia såklart sjöng som änglar!Fiilis backstage


Min lilla utmaning under varje keikka är att lyckas smyga fram till flygeln så att ingen ser mig..denna gång var det dessutom sjukt lång väg fram till flygeln så jag fick trippa fram ganska snabbt på tå för att inte höras.

Nu skall jag fortsätta jobba med annat innan det blir 2 keikkor med MM i Tempelplatsens kyrka (den sista med alla tärnor buuu snyftis).

Ha en bra måndag ;)

17.12.2012 kl. 10:53

Arneeeeee

Hej vänner!

Igår var det dags för den traditionella Barnfesten som hölls i Hankens utrymmen. Vår lämpäre var ingen mindre än Arne Alligator ! Barnfesterna är alltid lite speciella då de små barnen inte riktigt orkar sitta tyst och stilla plus att de är överhypade efter Arne/Mumin/Sås o Kopp. Men vi hade roligt ändå as usual!Just före ingångKvällens gäng

Sedan skjutsade de snälla teknikern mig till en hejdundrandes fest! Hade verkligen roligt med några av mina bästa <3 Semi-tidigt i säng eftersom det var Lucia-marknad idag kl 12. Men man är ju vanha proffsilainen så ;)
16.12.2012 kl. 14:05

Karis, Nordens Paris

Gomorron alla fina!

Är på så bra humör idag! Dagen kommer att bestå av fixande inför kvällens bästa X-mas party, soundchecka med Lusse-kören och Julia, lite chillande och sedan såklart dra ännu en bra keikka på Folkhälsans barnfest med Arne Alligator ;)

Igår blev jag upplockad på eftermiddagen och så körde vi till Ingå, åt på Strand och drog vidare till Ingå kyrka där Julia, jag och 6 stycken duktiga tärnor drog en superbra keikka! Väldigt stämningsfullt!Före Ingå-keikkan (Muntra Musikanters konsert)Provade Julias Lucia-päls mellan varven :)

Sedan körde vi snabbt vidare till Karis där vi uppträdde på Raseborgs manskörs konsert.Jag och min assare <3 medan vi väntade på vår tur uppe på läktaren.
15.12.2012 kl. 11:17

Luciadagen 2012

Denna Luciadag vaknade jag kl 3.30 och blev sedan hämtad av en taxi som förde oss till Min Morgon. Där övade vi med kamerorna några gånger tills det var dags för dirketsändning lite efter kl 7. Jag stod gömd bakom kamerorna och dirigerade mina duktiga flickor! Deras miner var priceless då de fick syn på min skylt där det stod "SMILE! Ni är bäst <3 "Efter Min Morgon var det som vanligt dags för Aktia! Denna gång satt jag på knä bland publiken och dirigerade och under ett tal till Lucia kom det fram en man och frågade om jag är Jannike Sandström och ville sedan ha en autograf....random... :)

Nästa stopp var en direktsändning i Radio Vega! Alltid lika spännande men det gick verkligen bra. Bästa gången någonsin!Stora Smedjan

Sedan var det dags för 4 stycken "vanliga" keikkor på Folkhälsans olika utrymmen och lite annat..Före Folkhälsans seniorhusI väntan på följande keikka...Hela glada gänget före keikkan i EsbohusetPåväg till DOMKYRKAN!

Klockan 15 var vi framme vid Domkyrkan där vi övade en sista gång!
Jag har nog aldrig varit så nervös som jag var detta år, vad det beror på vet jag ej..
Jag kände att kören var mer än redo, vi har övat som tokar detta år och till och med spelat in en skiva och jag har verkligen satsat hjärta och själ på att det skall bli så bra som möjligt under vår korta men intensiva övningsperiod! Sedan var det ju såklart lite extra spännande att ha med en egen nyskriven låt och att ha min bästa supporter i publiken :)


Sista genomgångenREADY!

Kröningen gick alldeles utmärkt! Tyvärr krånglade tekniken lite och efter en rejäl rundgång flippade alla mikrofoner...i tv:n lät det helt ok...inte det bästa soundet, lite lustigt och såklart 150 miljoner gånger bättre på plats men så är det alltid. Jag sku önska att alla sku få höra min flickor live, för de är verkligen helt sjukt bra. Så galet bra!

Efteråt kändes det såklart tomt som vanligt. Luften gick ur mig och jag började gråta av trötthet och lättnad. Så fina fina flickor som tappert kämpade sig igenom hela vår långa dag! <3

Jag tycker så mycket om årets tärnor! Hard-working finisar som tar det på allvar och dessutom är bra vänner och har roligt tillsammans! No drama :)


Trött men nöjd och glad! Efteråt gick Julia och tärnorna ner för trappan och vandrade sedan med i paraden innan de frusna men glada kom till Esplanad för lite glögg och skivrelease-samvaro :)

Tusen tack Julia och alla mina fina tärnisar <3 Ni är bäst, det är så roligt att uppträda med er varje dag! Jag tycker så mycket om er alla!!

P.S. Ni har fått sååå mycket beröm! Alltså SÅ mycket ;)
14.12.2012 kl. 23:41

Mina Lucior genom åren

Tänkte skriva ner lite om varje Finlands Lucia jag har haft äran att jobba med de senaste åren. Det här är verkligen världens bästa jobb, kan inte Lucia finnas året runt?Min första Lucia, 2007, var ingen mindre än Frida Andersson! Henne känner ni säkert alla till idag. Tyvärr filmades inte Kröningen detta år men vill minnas att vår bravursång var Himlen i min famn.

År 2008 yrade jag på som Idols-deltagare och kunde inte ta på mig Luciadirigentskapet. Saknade det och hoppades att de ville anlita mig igen följande år...Ellen Husberg valdes till Lucia år 2009 och detta var första året som Kröningen sändes i tv! Jag minns att jag inte hade en aning om att mina pianohänder filmades och tackade mig själv efteråt för att jag hade fint nagellack och fint armband på dagen till ära ;)
Mirella Uddström, Lucia 2010. Detta år gjordes det ett helt program om hela vår dag som för första gången började med Min Morgon...gäsp...men kul!Och så har vi såklart Hallitseva, alltså Nora Peltola, år 2011! En gång Lucia, alltid Lucia! Förra året var vi med i en fransk dokumentär om finska jultraditioner vilket ganska spännande! :)Är så otroligt förväntansfull inför imorgon, det är den bästa dagen på året även om taxin kommer 4.50 för att föra oss till Min Morgon...sedan är det FULL rulle hela dagen med bland annat live i Radio Vega kl 9.10! Och såklart höjdpunkten Kröningen kl 17 men som sänds i Yle fem kl 21.30!

Mina tärnor i år är så fina och snälla och gemenskapen är bättre än på länge <3
MEN, tärnisaaa, om nån av er hinner läsa detta, fy skäms! Ni borde sova!!!

Woooop imorgon KÖR VI! <3

P.S. Min klädsituation har inte ändrats...12.12.2012 kl. 21:35

Genreeeeep

Hej!

Oj vilken dag! Spenderade flera timmar i Domkyrkan på vårt genrep där inte bara mina tärnor och Folkhälsan befann sig utan även Muntra Musikanter, YLE osv...a lot of people helt enkelt. Hela Kröningen och hela Lucia-dagen har blivit en sååå stor grej och det är ju roligt men samtidigt nervwracking :) Minns att jag år 2007 inte hade en aning om vad jag begav mig in på. Jestas i världen vad det har växt sedan dess!Intåget övades...
Uppställning...

Sedan blev det övning ute på trapporna i snöyran innan vi åt lunch på Folkhälsan och lyssnade på några från personalen som berättade om olika kampanjer osv..Har nån annan likadana boots som Finlands Lucia 2010 (Mirella) och 2012??? :)Varma och sköna! Rekommenderas!
11.12.2012 kl. 22:09

It´s outGo get you some
10.12.2012 kl. 22:07

Bra

haha :D  Memory lane..."Det här är min sång..." Håh-håh.
"SÅÅÅ kiva!"
08.12.2012 kl. 16:53

Julia!

Hejsan!

Istället för att vara ute som säkert alla andra är ligger jag hemma på soffan efter ännu en lång dag. Först jobb och sedan ett låååååångt möte angående Lucia-keikkorna. Jestas så vi vände o vred på det hela men nu vet jag att vi gjort allt för att alla tärnorna fick så många keikkor som de bara var möjligt enligt ett system de fyllt i på förhand. Men håh-håh vad vi kämpade i timmar och trippelcheckade och allt världens. Ett pussel.

I måndags var vår fina nya Lucia Julia på plats för att lära sig alla sånger. Fart på då det är endast nån vecka kvar till Kröningen (iiiik!) så vi satte genast igång med att välja ut hennes solo-delar osv...resten av kören har ju övat i flera veckor och till och med bandat in en skiva med Muntra Musikanter (skivrelease 10.12!).Hallitseva Nora var såklart på plats för att gratulera sin efterträdareDet blir så bra så bra!!!
05.12.2012 kl. 23:57

Min Loppa!

Min lilla Loppa dog idag. Tror jag. Kanske om hon får ett nytt hjärta kan hon troget föra mig från plats till plats i mitt stressiga liv. Talar alltså om min bil. Har ett hat/kärlek-förhållande till Loppan dessa tider. Jag fullkomligt hatar att skrapa rutan och sitta och vänta på att den blir varm på morgonen så låter gärna Loppis gå i vinteridé då jag ändå bor så bra att det går tåg och bussar vart som helst.

MEN, dessa tider med keikkor typ varje dag kombinerat men jobb, sidojobb och sen ännu lite till betyder att jag har med mig runt 150 kg varje dag och ogärna släpar på hela packningen runt i bussar o stuff. Plus att det ju nog går snabbare att köra överallt då Loppan väl har vaknat om morgonen. Åker man buss vinner man dock tid för att man kan jobba samtidigt :)

Idag känns det som om jag bara åkt buss då jag haft inte mindre än 5 stopp hittills.
Och ännu väntar hemfärden...men det har ju sina fördelar, just nu sitter jag glatt och jobbar med ett glas rött på ett mysigt kafe i väntan på sällskap.

Bara för att jag kan och för att jag haft en superlång dag and I`m worth it ;)

P.S. Idag hade vi första övningen med Finlands spiltternya Lucia Julia. Mer om det senare! Nu jobba


03.12.2012 kl. 19:40

Ny vecka

HEjj!

Skönt med rätt så lugnt veckoslut...lite girltime och babyshower o lillajulsmys med familjen. I morgon är det full rulle med flera möten och sedan äntligen dags för första träffen och övningen med Finlands splitternya Lucia Julia !! Jeeeeey!

http://external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQDNsdBL1SFXYQY-&w=100&h=100&url=http%3A%2F%2Fhbl.fi%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Fopengraph_200xfree%2Fpublic%2F2012%2F11%2Flucia2.15066621847278577822.jpg&crop
02.12.2012 kl. 22:59

Darrar

Kom igen nu. Vill veta vem som är min nya Lucia!
29.11.2012 kl. 12:05

Jesus och BSB

Drog en snabbis till Stockholm i lördags för att se på...NEJ int SHM som resten av världen utan Jesus Christ Superstar! Väldigt mäktigt och Ola Salo var en perfekt sårbar Jesus!


Hann även träffa hela Svenskfinland, kändes det som, bland annat Fredrik Furu som här kör en Backstreet Boys-goding på världens konstigaste Karaokebar (var mest som ett klassrum man skyfflades in i) samt hänga med Johanna och titta på Laguna Beach-delar hela söndagen :)Något trött var jag då jag sku stiga upp och ta 6.40 - morgonflyget hem imorse men efter att ha sovit hela flygresan var jag fit for fight igen då jag glatt kom hem och ivrigt började jobba! En slapp-söndag var precis vad jag behövde!

Nu kör vi hårt hela veckan till slut! Woop!
26.11.2012 kl. 20:49

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com