Vår nya julsingel

Hej igen!

En varm sommardag i Grekland föddes följande låt. Texten skrev vi sedan i oktober i Alexandersteaterns källare. Möten, förhandlingar, spela in solo-delar, arra körstämmor, öva med flickorna, spela in med flickorna, fota, klippa, klistra. Mycket jobb men vi är nöjda!

Tack till Folkhälsan, Niklas Rosström, Niklas Nylund, Thomas Lundin och min underbara tärnekör för Finlands Lucia 2013!

 

 

29.11.2013 kl. 12:07

Min nya

LUCIA 2013! Finaste Elin Andersson! Tänk att det blev Fridas lillasyster. Frida som ju var min allra första Lucia <3

Natten till igår drömde jag faktiskt att det blev Elin. För en gångs skull drömde jag e sann dröm :)

Ödmjukare får man leta efter!

P.S. Senare idag släpps vår nya julsingel, so stay tuned!

29.11.2013 kl. 09:10

Where the bee sucks

Hejs

 

Blev sjuk sen igen, dag 11 nu..bläh. Känner mig lite bättre men har sån panik över att jag har så mycket att göra just nu. Kan bara inte vara borta från allt jobb mer, det går bara inte. Så idag tänker jag nu bara fösöka köra på.

Sitter på nålar om väntar på att få veta vem Finlands Lucia 2013 kommer att vara. Har drömt mardrömmar hela natten om att det var jag som måste åka hem till alla kandidater och berätta ifall de blivit valda eller inte. Huj. Hela familjen satt och väntade på resultatet och endast en kandidat blev ju glad..

Om någon timme vet vi! IIIIKKKK!

 

28.11.2013 kl. 10:54

Uppståndelsen

Hej

Har nästan varit över på andra sidan denna vecka. Började med vanlig flunssa/feber-crap och trots att min kipukynnys är ganska kova och jag har haft 41-graders feber och tyckt att det är helt ok, var detta SÅÅÅÅ hemskt att jag en kväll sade till N att "jag önskar att jag skulle ha spysjuka istället"... careful what you wish for för nästa dag fick jag ÄVEN det. Smidig kombination I tell you.

Igår vågade jag mig ut och nu sitter jag och jobbar lite och ska försöka sjunga lite (sångexamen in big trouble då jag förlorade en vecka och kommer att hosta slem i en evighet).

Hur som, innan jag blev störtsjuk bandade vi in 2 demon med N och Paul Oxley. Det känns bra att testa på de nya låtarna ganska ordentligt innan man väljer vilka sånger man skall köra med. Innan de bandas in påriktigt.

 

<3

Nu ska jag plugga klassisk sång-orden och intala mig att jag gör någon nytta fast jag inte kan sjunga :( Snälla, snälla nån, låt mig fixa examen trots detta!

P.S. Nytt releasedatum 27.1 2014!!!

23.11.2013 kl. 16:06

Luciaaaa

Hej!

IGEN har jag inte sluppit in på bloggen...smått störande då det HÄNDER SÅ MYCKET!!!

I fredags spelade vi tex in årets Lucia-sång. Det kommer att bli en duett mellan mig och Thomas Lundin feat. Luciakören. Jee jee. Sången är skriven av Thomas, mig och Niklas och kommer att släppas som en singel väldigt, väldigt snart. Exciting and fun.

Flickorna kom till studion i Borgå i 3 olika grupper i fredags och kämpade på väldigt duktigt! Det kommer att bli så bra så bra!

Mellangruppen :)

Sopranerna

 

Och sen...

 

SORI SISTA GRUPPEN, ALTERNA, jag var så trött och upp i varv vid det här laget att jag helt glömde bort att fota er..men ni var duktiga..

 

Även Folkhälsan var på plats och skrev en kort juttu om vårt projekt. KLICK.

17.11.2013 kl. 16:51

Höstlista

1. Beskriv din höst i tre ord.

Busy, spännande, livsavgörande

2. Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Känslan av ny start, nya jobbgrejer (alla år ser olika ut för mig), Lucia..

3. Hur höstmyser du?

Denna höst har det blivit en tradition att koppla av med en svensk deckarfilm, typ Beck och Wallander, dricka te och kramas <3

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?

Hmmm.. tänd ljus, pussas och var glad..

 

Hur ser din höstoutfit ut?

Lager, mysiga tröjor, bra, varma och vattentäta skor, fina kappor och halsdukar, kjolar och boots


Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

Ja! Vet vad jag vill göra och inte vill göra i framtiden..som sagt, varje höst har jag något nytt jobb eller ett nytt projekt


Vad har du på TO-DO listan just nu?

Idag: sätt gradun på nätet, förbered lektioner, förbered, kör- och bandklubb, börja arra resten av Lucia-sångerna, fakturera typer, fixa julsånger, skicka noter till såna som vill sjunga vår julsång, maila ungefär 30 typer, ringa fixa dona...Det här blir ju säkert super när jag jobbar 8-20 idag :) (detta inlägg är tidsinställt)


Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

Tänk på att julen snart är här! Hösten är ju jätteok jämfört med det där slasket i februari-mars..


Bästa musiken för regniga dagar?

Veronica Maggio, Eva Cassidy m.fl...


Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?

Själv följer jag inga serier för tillfället men som sagt, BEck och Wallander går hem just nu (eller åtminstone den där första halvtimmen, sen har jag somnat)


Vilka bloggar frossar du i för tillfället?

Dom där vanliga..tycker BB är rätt underhållande för tillfället, alla kompisars, några finlandssvenska, några skönhetsrelaterade...


Vad är den höstigaste maträtten?

Någå med svamp!


Var hänger du helst under helgen?

Anywhere med vänner, familj och bf <3 Gör gärna något aktivt eller jobbar bort saker


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Spanien i mars, möjlgitvis en resa lite längre bort före det (jobbgrej)

 

Hur förbereder du dig för vintern?

Har alltid bra och varma skor och rockar, hatar att frysa..övar Lucia-sånger med mina underbara Finlands Lucia-tärnor och väntar med spänning på vem som kröns till Finlands Lucia 2013!

12.11.2013 kl. 09:28

Gissa var jag är!

Ledtråd 1: Det är lördag

Ledtråd 2: Det har igen gått en vecka sedan jag bloggade.

Ser ni mönstret? Va? Va?

Sitter i Motellets säng i E-town (ja, här igen) och skall snart gå på frulle. Vi lyssnar på Fonden med Riki Sorsa genom tv:n och konstaterar att det är bra musasound i tv:n.

Har haft en ganska hektikst vecka med allt det vanliga programmet, Lucia-övningar, musik i Smedsby, egna sånglektioner och alla privata, elever plus 3 keikkor på rad. Pjuh. Men once again, har njutit av allt, fast man ju blir trött ibland, tänk att man ändå får syssla med musik på heltid (på ett eller annat sätt...)!

Keikka 1 på någon pensionärsjuttu. Just me and the piano.

 

Keikka 2, Grankullas Svenska Dagen-fest med Pamme, alltså SystraMi :)

Keikka 3: Begravningskeikka med min <3 . Inte ju världens kivogaste men det gick bra och de anhöriga var väldigt nöjda, vilket är det viktigaste.

 

På fredagen hann jag dessutom mysa lite med Bossan medan jag var hos Pamme. (Bilden är arrangerad, egentligen tycker han inte riktigt om mig).

 

09.11.2013 kl. 07:48

Jaha..

.. här bloggar man helt tydligt med en veckas mellanrum..och IGEN är jag i Ekenäs. Denna gång endast som groupie... ser fram emot att se min favorittrummis rocka på..

Jag sku så gärna blogga varje dag, tycker det är så kiva att titta tillbaka och se vad man gjort, men det vill int riktigt bli av då man flyger o flänger överallt. Sku det gå att mobilblogga och ipadblogga sku jag vara helt hyperblondinbellabloggare. Vink till Ratata.. ;)

Min 30-årsdag i Grekland. Snart snart...

02.11.2013 kl. 17:50

Hej från en som aldrig lär sig texten

Fattar inte vad det är med just YMCA. Jag brukar annars ha ganska lätt med texter. Och minns jag inte så hittar jag på nåt i stunden. Mina systrar brukar mobba mig ganska friskt för detta, att jag alltid bara hittar på egna texter. Men denna alltså. Det säger bara stopp, hittar inte på något om jag inte minns den riktiga texten.

Så jag beslöt att ta till det klassiska knepet och gjorde en ytterst svepande intressant koreografi på scen.

Snart blir det ABBA vilket brukar gå bättre och utan pinsam "titta dig i spegeln"-koreografi.

Ännu 3 timmar och sen ännu rouda och köra hem..puuuh.. thank god for battery.

26.10.2013 kl. 22:03

Nu börjar det igen!

Hej!

Sitter i Ekenäs och jobbar medan pojkarna övar sina sånger. Ikväll har vi keikka på dansgalan i bollhallen :D Så det blir gamla goda YMCA, I will survive osv.. mina planer är att sitta och jobba under de låtar jag inte är med (vilket är mååånga)...

 

I torsdags träffade jag Luciakandidaterna och det var som vanligt sååå spännande och superroligt! Hela grejen är så sjukt stor, det är så mycket media över det hela och den tösen som blir vald till Finlands Lucia har ett enormt uppdrag framför sig! Vi har redan börjat öva med tärnorna och på måndag kommer det även med några av kandidaterna som ville vara med i kören. Jee jee nu börjar bästa jobbet ever!

Video som HBL filmade:

http://hbl.fi/feature/2013-10-24/516846/luciakandidaterna-pa-de-tios-dag

26.10.2013 kl. 13:03

Freaky friday

Hej

Måste ha ipad.nu ... Går det månne att blogga här med den eller är det lika krångligt som med iphone? Har dom månne löst problemet på Ratata? Varför måste min bils avgasrör lossa just då jag hade en så bra dag? Så mycket har hänt. En sak i taget. Nu ska vi titta på film och klappa oss på axeln för att vi trots allt ännu skrattar.

Vi hörs imorgon

25.10.2013 kl. 22:02

Kummit gala o lite konsert

Hejsan där!

Agerar taustamusa-asnvarig på Kummit galan och sjunger även backing i vissa låtar. Sitter samtidigt och jobbar för fullt med lördagens konsert, crazy mycket som ännu skall fixas men det blir nog bra, väntar väldigt mycket på hela lördagen, det kommer att bli sååå roligt.

 

HBL

 

Kaunis Grani

Kul med tidningsjuttun! Tyvärr krockar min konsert med höstlovet så "alla" är borta.. synd men så här nu den här gången!

Öva öva öva

 

17.10.2013 kl. 20:48

bsdfb te

HEJ! JAG HAR INTE KUNNAT LOGGAT IN HÄR PÅ EN VECKA :( Men nuuuu funkar det. Så hej på er! Här är det fart på!

 

 

15.10.2013 kl. 16:44

Reklam vol 2

Hejs!

Bläddrade igenom HBL idag och såg några bekanta söta nunor :)

So flickor (16 år uppåt), kom på min audition 14.10 kl 16.30, Mannerheimvägen 97, Helsingfors! Det är inte farligt, jag biter inte, och om ni kommer med i tärnekören har ni en once in a life time-upplevelse framför er! Don´t miss!

 

06.10.2013 kl. 21:49

Där får man

Tror att mitt kaffeinlägg senast var så hysteriskt att jag fick magsår av bara inlägget. Känns som om en dromedar biter mig i magen med jämna mellanrum.

Ligger och tittar på MGP, skrattar åt speakrarnas skämt och jobbar på min konsert. Anspråkslöst trodde jag aldrig att så många kunde komma pga att det krockar med höstlovet men nu visar det sig att vi är tvugna att byta lokal...så hejdå Vallmogård och hello Granhultsskolan.. större sal och större möjligheter :)

05.10.2013 kl. 18:32

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com