HÖST!

Oho, tog visst en liten bloggpaus...så går det när man har ett liv.

Sommaren har gått åt till att ha roligt, sjunga mycket (många keikkor), resa lite, stressa lite osv..har i princip varit ledig men keikkorna har tagit upp största delen av alla veckoslut och lite till. Men åh så roligt det är!

 

Kommer att göra ett keikka-inlägg nu när jag är back in business men för idag bjuder jag på en bild som inte har något med något att göra.

 

P.S. Idag hänger jag med ganska stora typer (alltså stora-kända, int stora-stora)! Just nu tar artistvärdinnan en liten kaffepaus i väntan på att föra storheterna vidare.

 

Puss

22.08.2013 kl. 14:30

Det går också att sova på en båt...

... om man har varit i Stockholm femhundra miljoner gånger och är trött på alla vanliga hotell...så vi bestämde oss för att sova på ett bårhotell för omväxlings skull. Nu sitter vi här vid det fantastiska morgonmålet efter att ha spenderat hela gårdagen i Stockholm bla med att repa inför alla Pappas eget band-gigs i sommar. Kul att träffa Så ska det låta-Marika igen som jag hade så roligt med då vi gjorde tv-inspelningen i vintras!

Sedan var vi även på ABBA-museet villket var sådär faktiskt, men mer om det senare, nu skall jag äta mûsli!

02.07.2013 kl. 09:23

Världens bästa Wells

Hej!

I förrgår fick jag igen chansen att hänga med världens bästa Robban <3

Min bf fixade hans keikka under grisfesten i Ingå så självklart hängde jag på ... ;)

"Grattis på 25-årsdagen" var det första han sade och gav mig en stor kram. Under kvällen diskuterade vi mitt artistnamn och så lirade han såklart på som en gud. Ingen är bättre pianist I tell you!

 

01.07.2013 kl. 17:59

men hej!

Hej där, det var ett tag sedan..

Bloggar blir väl lite bortglömda under sommaren. Mycket spännande har hänt...just nu sitter jag på gräsmattan i Drakan och tittar på folk som kommer i mål i Kanontian och på Kjell-Åkez som underhåller på scenen så passar på att blogga lite.

Oj oj så jag har mycket att berätta men allt kommer att komma fram förr eller senare. Några bilder från Grekland förra veckan säger en liten del:

 

Min födispresent av min finis <3

 

30 år! Äntligen!

Var även en jobbresa..

 

Puss på er, I´ll be back soon

29.06.2013 kl. 14:46

förklaring

Om nån undrar vad inlägget under handlar om så kan jag berätta att jag testade mobilblogga och att jag tog första bästa bilden. Om nån undrar vad i alla världen föreställer så kan jag berätta att det är vår Britney-tårta som vi lagade då vi hade pre-party inför hennes första keikka i Finland. Helt skit btw, vi for inte andra gången hon kom hit.
30.05.2013 kl. 11:56

Pööp

30.05.2013 kl. 11:50

Hils fra Vasa

Tjena tjena mittbena

Hur jobbar i Vasa det senaste dygnet och tror att det antagligen är sista gången jag sitter på Dunk-kontoret... i alla fall i egenskap av projektledare för Skolmusik 2013. Känns lite konstigt, här har jag ju sprungit tiotals gånger under det senaste året... men men I´ll be back har jag på känn!

Ha en solig dag, här skiner solen!

 

29.05.2013 kl. 08:00

Världens bästa Skolmusik 2013

Hej

 

En vecka har gått sedan jag vaknade upp den där söndagen något hängig och något tom. Responsen har varit enorm och väldigt, väldigt positiv. Skolmusik 2013 i Esbo blev en dundersuccé! Vi hade såklart fotografer på plats men här kommer några behind the scenes-bilder...som ni förstår hann man inte knäppa så mycket, jag var konstant på språng och hade alltid något att fixa.

 

Hela veckan typ bodde vi i Esbo Kulturcentrum för att fixa allt i ordning. Våra ljuvliga staffisar hjälpte oss att packa alla välkomstpaket, sätta upp skyltar osv...guldvärda!

På torsdag satte allt i gång! Massor med grupper checkade in och for genast iväg på sina första pass, dvs iväg på någon konsert, workshop eller för att uppträda på någon konsert. En av våra workshopsledare kom ända från Argentina!

 

Som konferencierer hade vi bland annat Stan Saanila och Pale Olin som fick skriva autografer efteråt. Övriga konferencierer var Niklas Rosström (!) och på Barona arenans konserter självaste Thomas Lundin och Eva Kela.

Mitt i hela rumban var jag bokad till att besöka Radio Vega...jag utnyttjade såklart tillfället och tog en lugn stund då jag hade chansen till det :)

 

Tusen och en natt-konserten i Barona arenan på fredag kväll. Inbjudna gäster, 14 utvalda grupper som uppträdde för de övriga deltagarna (runt 4000) och en rätt så lugn projektedare. Här kunde jag faktiskt sitta och njuta av konserten en stund eftersom mina duktiga kollegor klarade sig galant backtage!

På lördag var det äntligen dags för den stora festkonserten där alla 4000 sjöng vår gemensamma repertoar tillsammans. Jag skulle dirigera första låten så medan jag satt i sminket gjorde jag en telefonintervju för Vega igen och lyssnade pratade i walkie talkien med jämna mellanrum :)

Som sagt skulle jag dirigera den först låten men just före blev jag intervjuad för nån slags live-blogg vilket resulterade i att jag befann mig på tredje våningen ännu 3 minuter innan konserten började..nå men man har väl ben att springa med så jag hann! Har för övrigt varit med i så många radiointervjuer, tidningar och övrigt att jag har tappat räkningen men jag är glad att Skolmusik fått så pass mycket uppmärksamhet!

 

Efter konserten var vi alla glada och uppspelta, allt gick så bra och det var ljuvligt att höra och se det man jobbat med i över ett år bli verklighet! Här en del av våra ljuvliga staffisar som ställde upp helt frivilligt! GULD!

Stagemanager Mikael Fröjdö (som blev halv på bilden), Dunks ordförande Ole Sandbacka, ms projektledare, Miira Holländer, vår maskot, verksamhetsledare för Dunk Martin Enroth och Kiri Korvenoja = världens bästa TEAM SKOLMUSIK <3

 

Jag är så stolt över vårt arbete! Att vi fick det att fungera så bra, allt vårt dubbelkollande och sena kvällar paid off! Det var inte lätt att koordinera ett individuellt schema för 123 olika skolor/grupper...men we didi it! Vi har fått sååå mycket beröm och temat (schlager och Eurovision) var en hit! Det är klart att det hände små grejer som vi snabbt fick fixa men i det stora hela löpte allt på som planerat!

 

Det är 2,5 år sedan som Hanna Mannerström (repertoargruppsmedlem), Tomas "The voice" Höglund och jag satt i Mattlidens skola en sen tisdagskväll och funderade ut vad temat kunde vara. "The voice" kläckte ur sig schlager och pang där satt det! Vi hade möte efter möte för att välja ut sångerna, vi arrangerade en stor del av låtarna själva och vi spelade in en stor del av demo-skivan själva.

Våren 2012 blev jag tillfrågad att inte bara vara repertoargruppsmedlem och ledningsgruppsmedlem utan att börja jobba med Skolmusik på heltid, som projektledare för hela grejen. Jag funderade länge och noga, pratade med min familj och mina vänner och kom fram till att JA - detta skall bli alla tiders Skolmusik!

Ribban sattes högt och eftersom jag varit med på de två senaste evenemangen i egenskap av musiklärare var jag mycket ivrig på att vara den bästa projektledare jag kunde vara! For mycket till Vasa för att jobba med Martin och om jag inte var där så skypade vi så gott som varje dag. Ungefär i februari kom vår praktikant Miira in i bilden och kort därefter Kiri. Finaste flickorna jag någonsin jobbat med, DREAMTEAM! Vi har redan planer på att styra upp ett helt nytt projekt :)

Visst har det uppstått flera problem och utmaningar men tillsammans har vi löst dem och glatt fortsatt arbeta som små myror!

Det här kommer jag aldrig att glömma! Team Skolmusik 4-ever!

 

26.05.2013 kl. 15:58

Dagarna går

Hej

Tomheten är ännu stor men det börjar lätta och verkligeheten smyger sig på..är så sjukt trött hela tiden, borde säkert sova i en vecka men det är såklart en massa som måste göras så här i efterhand.

 

Saknar dess typer helt sjukt mycket!

Glada efter festkonserten!

21.05.2013 kl. 14:46

Tomt

Hej

 

Ja ni vänner, nu känns det rätt så tomt skall kan jag säga eder.

Har sovit bort hela dagen och klarar inte av att vara ensam en sekund. Som tur har man fina vänner, familj och pojkvän <3

Skall såklart berätta mer om allt,vårt lilla projekt var en dundersuccé och responsen är otrolig! Men först skall jag sova, äta o duscha o allt sånt som hör till vardagen då den är lugnare. Saknar redan kaoset.

19.05.2013 kl. 22:24

Skolmusik-veckan!

Hej!

 

Har typ bott i Kulturcentret i Hagalund hela veckan. Team Skolmusik kör långa dagar  för på torsdag smäller det och Esbo invaderas av 4000 sångglada elever! Woop!


14.05.2013 kl. 22:00

lördagsjobb

Hejsan!

 

Sitter och jobbar med lite smått och gott och hade just en sångövning med enav solisterna i nästa veckas megakonsert. Hjälp. Om en vecka och en timme har jag redan dirigerat min låt och efter 1,5 är allt bara kaputt slut. Galet.

 

Anyway, gästade Morgonöppet 3 maj, klicka HÄR för att lyssna :)

 

11.05.2013 kl. 13:08

Best job

Huh vilken daaaaag! Ännu sitter vi här med Miira och Kiri och mailar, fixar och trixar! Nu börjar allt vara på sin plats och det känns som om allt kommer att var klart om en vecka! HJÄÄÄLP EN VECKA! Sen är projektet jag har jobbat på i ååår här och värst av allt: sen är det bara över!

 

Bland annat detta har vi gjort idag... :

 

 

08.05.2013 kl. 18:50

Allt gör man..

Jepp, det ÄR jag!

06.05.2013 kl. 07:49

Min Morgon tisdag

Hej vänner!

Så har det då igen gått en tid sedan man senast skrev något här...har så sjukt fullt upp att man knappt vet när man ska hinna typ tvätta håret men...

 

Anyhow, har såå mycket att berätta igen! Men en sak i taget I guess..

Största nyheten är i all fall att jeeee jag fixade äntligen min painoexamen! Med hedern i behåll dessutom! Det är en så enorm lättnad att det inte går att beskriva...har skjutit upp denna examen i åååratal innan jag nu bara bestämde att nu fan gör jag den! Så jag övade upp mig själv, utan lärare, under våren och snipp snapp slut, så var min klassiska pianokarriär äntligen slut! Woop!

På Valborg sjöng jag kör till Geir Rönning då han och den blivande huvudrollsinnehavaren i den nästa stora musikalen Fighting Star gästade Min Morgon! Kul var det, men mindre kul att stiga upp kl 5 :) Men super roligt och gick nog bra fast vi var lite morgonhesa i början av låten :)

 

Klippet finns på areenan (tisdag 30.4 vid ca 16 min) om nån vill kika.

 

Som vanligt var det the man som fixade så jag fick vara med! Tack <3

02.05.2013 kl. 20:07

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com