Heja heja!

Sitter bänkad framför tv:n efter en lååååång jobbdag med Team Skolmusik och väntar på att syrran skall komma och titta på The Voice...vi hejar såklart på min fina vän och Skolmusik-kollega Tomas Höglund! Telefonen kommer att gå het I tell you...

Ett annat kapitel avslutades igår då min viihdekuoro, som jag lett detta läsår, hade sin vårkonsert och avslutning. Kören hade grym fiilis och alla var glada och nöjda. Lite vemodigt men välkomnar en ledig kväll i veckan med öppna armar!

19.04.2013 kl. 19:51

Jazzjutska

Hej!

På söndagen gav jag och Sven Nygård med trio en jazz/gospel-konsert i Pernå kyrka. Det kom massor med folk och var verkligen lyckat!

Med mig sjöng även Lovisa-kören och det lät riktigt bra! Jag var lite väl känslig i vissa sånger då jag personligen var lite ledsen men det gav ju bara rätt feeling till låtarna :)

 

Sven ringde just och sade att nu börjar han jobba för en turné. Demon och bilder och allt världens sku det fixas...att han som 81-åring är så into på att spela o fixa slutar aldrig att förvåna mig...sån vill jag bli!

17.04.2013 kl. 07:16

We need you!

Hej fina!

 

Puh, maraton dag med maratonjobbdag med finaste flickorna plus maraton pianolektion i Sibis. Min examen är om 1 vecka och 6 dagar så har en liten panik på gång eftersom jag inte riktigt är färdig men min lärare, som jag inte träffat på över ett år förrän idag menade att det nog borde gå vägen...men nu skall jag öva öva öva allt vad jag hinner vid sidan av jobbet!

 

Team Skolmusik jobbar hårt i dessa tider kan jag säga eder!

 

Vi söker volontärer som bäst så är du intresserad av att komma med i vårt fantastiska gäng, fyll i följande länk:

JAG VILL JOBBA PÅ SKOLMUSIK

 

Du kommer inte att ångra dig!

16.04.2013 kl. 22:07

The night I met Peter Jöback

Tjenixen

Sitter hos frissan och har äntligen en lite lugnare stund..så tänkte passa på och blogga om the magic night I met Peter Jöback!

Åh, alltså, jag är världens största fan så när jag fick veta att jag skulle få köra bakom honom på den stora Campus Allegro galan i Jakobstad blev jag såå glad! Vi körade såklart bakom en massa andra artister, främst finlandssvenska men höjdpunkten var nog att sjunga med Jöback! Dessutom fick jag i uppdrag att dra en liten piano/stämövning med honom och Jennifer Brown och det var ju även rätt stort för mussafröken :)

Soundcheck

 

Tyckte detta såg lite coolt ut så var tvungen att ta ett smygfoto :)

Keikkan gick jättebra och Peter var nöjd med oss! Några utvalda bitar kommer på Yle 5 1 maj och 5 maj. Hörde dock att jag och finaste Maria Höglund (jaaa the wife of Tomas"voice of Finland" Höglund) inte syns så mycket men att vi hörs bra :)

Sen satt Peter oss på sin instagram och det var allt jag pratade om i en vecka..

Sen var det FEST! Min "granne" Geir Rönning och en lycklig flicka

 

Barnstjärna 1 och 2 :) Dennis Rönngård och jag tävlade mot varandra i en talangtävling då han var 12 och jag var 9..ingen av oss vann men vi var de yngsta finalisterna och har råkat på varnadra några gånger som vuxna vilket ju är skitkul!

Magiska dagar i Jeppis, tusen tack för att jag fick vara med <3

 

 

13.04.2013 kl. 15:12

Stora beslut

Hej på er

 

Har bestämt mycket idag. Nu kör vi bara för fullt ett par månader eller så. Lätt den svåraste våren hittills men samtidigt den bästa!

 

Idag har vi jobbat our brains out med bästa flickorna Miira o Kiri. Pusslat och pusslat, backat och tänkt efter...det tar på hjärnan skall jag säga, hade knappt några celler kvar då jag hade en sångövning men världens typ bästa pianist!

 

@jannike83 och @knirgit på Twitter! Tvingades göra come back idag :)

Fingrarna värker efter pianospelande så nu tänker jag bara mysa och invänta sällskap! <3

Ha en trevlig kväll!

10.04.2013 kl. 19:33

Fighting Star!

Hejs!

 

Hälsningar från hotellrummet i Vasa...har jobbat med Skolmusik här igår och idag har jag övat piano och följt med Fighting Star-finalens genrep. Fick hoppa in som körflicka också så nu ska jag sminkas och sedan vandra tillbaka till Wasa Teater! Fighting Star är alltså en ny musikal där en del roller delas ut efter dagens final. 12 talanger blir 6 stycken om bara några timmar. Spännande!

Min "granne" Geir Rönning skall spela en av huvudrollerna...ikväll skall jag köra bakom honom då han sjunger en av sångerna från musikalen!

06.04.2013 kl. 17:19

You Tube-klipp about my work

Check it out:
02.04.2013 kl. 14:23

påx

Hej!

 

Lite påskbilder och sånt..klarar ej av att vara ledig för länge så idag jobbar jag lite och fixar med en massa skolgrejer och sådant..

Men typ detta har dagarna gått ut på:

 

Roadtrip till Ekenäs och en kväll med fina typer!

 

Nästa dag i Ekenäs. Vi provade sjunga en ny låt som är väldigt fin! <3

 

Sista genomgången filmade Paul oss med sin nya fina kamera :)

 

Hemma i grani kockade jag middag åt familjen och den bästa. Fina mamma vet att jag inte tycker om gult påskpynt (tycker inte heller om rött julpynt) och hade gjort en påskgren med ljusrött och blått i istället <3

 

På vår söndagspromenad blev vi efterföljda av en ballong!

 

Pammes fina söndagslunch!

Sen blev det leffa med ljuvliga Jennifer Lawrence och efter det fick vi nog av slappandet!

 

 

01.04.2013 kl. 13:50

HOJ!

Hej vänner

 

Oj, lite väl dramatisk har jag varit i början av veckan. Handlade ju nog inte om så farliga saker, lite frustration med studierna bara :)

Men det löser sig, som saker ju brukar göra

Idag har vi haft en fin jobbdag med flickorna Miira och Kiri. Vi varvade jobbandet med lite hemlagad sushi och de for nyss hem. Nu skall vi försöka stänga av våra Skolmusik-hjärnor ända till måndag då vi kör en maratondag igen!

Nu blir det en lugn kväll och imorgon flyr jag staden för ett dygn <3

 

28.03.2013 kl. 19:57

Suck...

Hej! Vad skall man göra då man avskyr något så mycket att man bara vill gråta o skrika men måste göra det ändå?
25.03.2013 kl. 21:26

Stockholm i natt

Hejs

Har jobbat hela dagen, kört en körövning med min viihdekuoro och försöker nu öva på lördagens keikkasånger. Skall sjunga stämmor på en superstor gala i Jeppis och har sååå mycket att lära mig...man sku ju liksom villa vara så förberedd som möjligt då det är tv-inbandning och man sjunger bakom självaste Peter Jöback..men men...det skall nog gå bra, långt till lördag ju :) Och en hel tågresa med finaste körtjejen Maria <3

Typ 2007 (?) då vi körade bakom Sillanpää och Katri-Helena! Good times...

Nu skall jag göra klart min playlist så jag kan lyssna på sångerna då jag tränar i arla morgonstund!

Gonatt fina

 

 

21.03.2013 kl. 23:47

Blogger of the year

Tjena

Mina dagar nuförtiden är helt galna. Vi kör hårt nu morgon till kväll i 2 månader och sedan tänker jag sova i en vecka.

Som tur har jag mina fina nya co-workers Miira och Kiri (eller Miri som vi kort och gott kallar dom) som jobbar flitigt och funderar, peppar och stöder. Ingen lätt nöt detta Skolmusik men det skall nog bli bra!

 

Idag har vi haft 4 möten på olika platser med vår fantastiska stage manager. En fartfylld och effektiv dag!

 

Team Skolmjukis <3

 

Nu blir det övning inför lördagens keikka (gala i jeppis) och sen myyys <3

20.03.2013 kl. 19:34

Sandström Music F:ma

Hejsvejs

 

Sitter i bussen påväg hem med datksin i famnen och fakurerar mina senaste keikkor och dyl. Snabbt och enkelt och ack vad man känner sig proffsig :)

Förra fredagen åkte jag till Tammerfors och sjöng med vårt nya superba band "Blind Date" för bl.a. annat Kulturfondens typer. Superrolig keikka med roliga Ekenäs-killar! Fint tog de hand om oss också, att ha en mixare och ljuskille på plats under 2 set under en bar-keikka är nog lyx det!

Blev tyvärr inga bilder men så här spusse var jag nästa dag då jag låg på mammas o pappas soffa!

 

 

16.03.2013 kl. 19:21

Onsdag

Hejsan!

Befinner mig på en master class som kallas " Festival & Event Management Master Class"...very interesting very interesting..

"Min" lilla festival Skolmusik närmar sig med stormsteg så detta behöves! Break over, kaffe, penna - let´s go!

 

kram!

13.03.2013 kl. 11:26

BIG BAND!

Hejsan!

 

Lever...barely...hade världens hemskaste vecka förra veckan med migrän och värsta hormonanfallen varje dag...först idag börjar jag känna mig som mig själv igen! Ack o ve, det är svårt att vara kvinna! Speciellt en sån som är superkänslig och tar allt så allvarligt!

 

anyway, mycket har hänt på en vecka..har saknat min lilla nätdagbok och har så mycket jag vill skriva hit (för min egen skull) så bäst då att börja där jag senast slutade...

...which is keikkan på lördag för en vecka sedan. Ingen mindre än Åke Grandell bokade in mig för länge sedan och bad mig sjunga 2 sånger på hans stora jazzfestival/75-års firande. Sjöng en sång med en mindre grupp och en med hela Grani Big Band. Coolt, inte ofta en hel blåsorkester kompar en :)

 

Med den mindre gruppen

Allt bandades för radio så får se när och om det kommer ut under våren. Kul keikka nog med fullsatt sal och flera gamla bekanta i publiken!

 

Temat var (enligt Åkes skämtsamma order) RÖTT för solisterna! Så jag gick som vanligt all in!

 

 

Nu är mitt huvud helt töt efter en intensiv jobbdag med mina nya fina jobbtjejer! Liten paus innan det blir pianoövning, träning och slutligen besök av min goda vän L som skall agera mussavikarie och behöver lite couching :)

11.03.2013 kl. 17:58

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com