Och så några till..

12.01.2014 kl. 15:23

Det är många som undrar hur keikkorna med Finlands Lucia går till. Är alla med på allt? Är jag med på allt? Eftersom tärnorna är så många och det inte behövs alla flickor på all keikkor har vi ett system där de delar på keikkorna. De kör ett pass, oftast en hel dag, och körs från plats till plats i Lussebilen. Jag är med på de keikkorna där det behövs ackompanjemang. Elin är såklart på alla keikkor :)

Dagarna efter Kröningen är som mest galna..

Dagen efter Kröningen, på lördag, vaknade jag sjukt tidigt igen för att fara efter min efterlängtade finis från flygplatsen, som varit i Kina hela veckan.. :) Senare hade vi keikka på Barnfesten i Hanken, vår lämppäre var Mamma Mu ;)

Obligatoriskt gruppfoto i en trång korridor innan ingång..

Följande dag, söndag, var det dags för Luciamarknaden, där vi sjöng utomhus. Utan snö, snyft..

 

The Black tärna tog tillfället i akt och sjöng med..

Måndag var det dags för sista keikkan med hela kören. Muntra Musikanterns dubbelkonserter i Tempelplatsens kyrka.

Mellan konserterna gick vi på pizza och var (för) mätta och belåtna inför andra keikkan!

Stämningsfullt att stå och vänta till Muntra Musikanters vackra toner.

Muntra Musikanter hade även en konsert följande dag, tisdag, där ett mindre gäng uppträdde.

 

 
Under väntetiden före denna keikka informerade Elin oss om att måndag kommer först. Sen tisdag osv..
 
Onsdag! Det väntade presidentbesöket! Förra året kom Niinistö liksom bakvägen in i rummet och jag som satt färdigt "på scen" fick en sådan chock då han hälsade på mig redan då (med Halonen brukade vi göra det efteråt) att jag int ens hann stiga upp. Så min mission var att iskallt och oberört stirra rakt frammåt då paret igen kom från samma håll. Success!
 
Obligatorisk selfie före mötet med presidenten!
 
Efter sången var det som vanligt litet smalltalk och glögg och än en gång var paret såå förtjusande och imponerade oss verkligen med sin nästan perfekta svenska!
 
Detta var sista keikkan för min del innan jul. Minns att jag rusade iväg till skolan jag jobbar i och repade inför julfesten som var samma kväll. Sedan var det minsann jullov för musikmagister!
 
Ett sista enlägg om bland annat avslutningen lite senare!

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

 

 

Jag i ett nötskal: (just nu, detta ändras varje år)

Sångerska och musiker, släpper första singeln på engelska 7 februari 2014. Satsar allt!

Privat piano- , sång- och gitarrlärare , rolig sysselsättning som betalar mitt banklån..

Kördirigent för Finlands Lucia och hennes tärnor sedan 2007, bästa jobbet ever!

Musiklärare 2 dagar i veckan, ny skola i år!

Utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin. Äntligen! Som jag kämpat..

Försöker göra allt på samma gång och lite till och dessutom hinna njuta av mitt liv som är pretty great if you ask me. Fart på här!  

MAIL: sandstromjannike@gmail.com